Filmportretten van hedendaagse Hollandse Meesters
Philip-Akkerman-cursus-C-voorjaar-2019

Toonaangevende kunstenaars van dit moment, worden in hun werkruimtes getoond. Gerenommeerde filmmakers en met speciaal gecomponeerde muziek biedt de serie inzicht in de werkwijze, materiaalgebruik, ideeën over kunst en de persoon.

Steeds worden vier korte films vertoond, ingeleid door Arnold Beugelsdijk. Op vier woensdagochtenden van 10.00 tot 12.00 uur maakt u kennis met 16 bekende en minder bekende kunstenaars.

De 4 kunstenaars van 6 maart
  • Philip Akkerman: schilder van uitsluitend zelfportretten. Zijn werk varieert van realistisch tot uiterst fantasievol, van pointillistisch tot kubistisch en van een intens donker tot aan een knallend kleurenpalet. Alles in uiteenlopende materialen.
  • Hans Aarsman noemt zichzelf fotodetective. Hij onderzoekt een beeld door er op verschillende manieren naar te kijken. Wat zie ik nu eigenlijk?, is de vraag die hij zich steeds stelt. Hij bekijkt meer dan 5.000 persfoto’s per dag: op zoek naar die ene waarop iets te ontdekken valt, naar het verhaal.
  • Folkert de Jong giet beelden. In de sculpturen die hij maakt verwijst hij zowel naar de geschiedenis en de beeldhouwkundige traditie, als naar thema’s uit de popcultuur zoals stripverhalen en fantasy. Hij werkt met alledaagse materialen zoals purschuim.
  • Teun Hocks is schilder, fotograaf en beeldbewerker. Het universum van Teun Hocks is melancholisch, humoristisch en vervreemdend. Hij maakt wat je ‘beschilderde foto’s’ kan noemen. Hij tekent interessante, of grappige situaties die als uitgangspunt dienen. Daarna bouwt hij de desbetreffende situatie na: een decor waarvoor hij op zoek gaat naar voorwerpen, ze soms zelf maakt en in zwart-wit een achtergrond schildert.

Op 13, 20 en 27 maart komen zo telkens vier kunstenaars aan bod. Deze cursus kost € 50,-. Reserveren is verplicht met vermelding van naam, telefoonnummer en aantal personen.

cursussen@crwateringen.nl
Scroll to Top