Westlandse kunstenaars en muzikanten uit buitenland gezocht voor september: themamaand ‘Vrijheid’

Culturele Raad Wateringen en CultuurZonderGrenzen organiseren gedurende de hele maand september een expositie met beeldende kunst door mensen die vanuit het buitenland in het Westland zijn komen wonen of hier tijdelijk verblijven. De expositie – onderdeel van een hele themamaand in het kader van 'Vrijheid' – biedt een podium voor talent dat gezien mag worden in de prachtige 'Hofboerderij' in Wateringen. Kunstenaars en artiesten vanuit deze doelgroep – zowel amateur als professioneel – worden van harte uitgenodigd zich aan te melden en het podium te pakken.


Naast beeldende kunst (zoals schilder- en tekenwerk, sculpturen of fotografie) is er ook alle ruimte voor muzikaal talent. Zo kan worden opgetreden tijdens het Westlands Open Podium dat de Culturele Raad Wateringen organiseert op 11 september of in één van de andere weekenden van de expositie. Maar bij talent kun je ook denken aan bijzondere haardracht of kleding. Alles wat uiting geeft aan de vele culturen die het Westland rijk is. Meedoen kan met één of meerdere kunstwerken, liedjes of muziekstukken. En als uitsmijter: de expositie maakt deel uit van de populaire Open Atelierroute Wateringen-Kwintsheul die plaatsvindt in het weekend van 3 en 4 september.

CultuurZonderGrenzen is een programma waarmee we nieuwkomers (statushouders, vluchtelingen en migranten) willen bereiken om actief aan kunst en cultuur mee te doen
- Wendy van Es, programmaleider Participatie bij Westland Cultuurweb

“Samen met Bibliotheek Westland nemen we hierin het voortouw en worden tal van activiteiten georganiseerd. Denk aan workshops in verschillende kunstdisciplines, een zangkoor maar ook allerlei momenten om het podium te beklimmen."

"De Culturele Raad Wateringen nam zelf enthousiast contact met ons op. Echt geweldig want we kregen ook al steeds meer seintjes over nieuwkomers die fantastische dingen maken en willen laten zien. We wonen met zoveel mensen in Westland. Hoe goed kennen we elkaar nu eigenlijk? Klopt het beeld dat we van elkaars culturen hebben? Welk prachtig verborgen talent kennen we nog niet? Meedoen binnen de samenleving is voor iedereen belangrijk. Daar wil CultuurZonderGrenzen aan bijdragen. Door met kunst en cultuur de ontmoeting tussen hier geboren Westlanders en mensen die hier (zijn) komen wonen tot stand te brengen. Verhalen delen in een fijne, creatieve en gezellige setting.”

Fatima-met-Ebru-kunst

Fatima met 'Ebru' kunst. © foto: WestlandCultuurweb

We zijn op zoek naar jou!
  • Maak je kunst?
  • Wil je iets bijzonders vanuit jouw cultuur laten zien of horen?
  • Doe dan in september mee aan de expositie en themamaand 'Vrijheid'!

Deelname is gratis. Meld je aan bij Wendy van Es.

wendyvanes@westlandcultuurweb.nl
Scroll to Top