‘Westland’ door de ogen van Tiny van der Sar
aan-de-poelmolenweg-werk-tiny-vd-sar

De tentoonstelling 'Westland' van Tiny van der Sar is een mix van kleuretsen en olieverfschilderijen.

Zaterdag 6 april t/m zondag 28 april
13:30 uur tot 16:30 uur

De expositie is elk weekend vrij te bezoeken.

Opening: zaterdag 6 april om 14:00 uur door Ton Immerzeel, oud conservator van het Westlands Museum. In aanwezigheid van de exposant.

Het grafische van de techniek van het etsen heeft mij altijd zeer bekoord. Het ontwerpen, uitdenken tot het verwezenlijken; het is een heel proces. Die weg te gaan tot een sfeervolle afdruk in meerdere kleuren vind ik helemaal geweldig. Ik streef hierbij daar perfectie in kleur, sfeer en harmonie.
- Tiny over het etsen

De cultuur 'Westland'!
Dit wereldbekende gebied aan de Kust verdient aandacht op kunstzinnige wijze. Bijna natuurlijk! Met puur plezier en grote passie, tekent, schildert en etst Tiny de wereld van de tuinbouw. Vele etsen en aquarellen vonden dan ook hun weg naar tuinbouw gerelateerde particulieren, gemeenten en bedrijven

Dankzij het centrum Kunst en Cultuur maakte ze kennis met verschillende stijlen en ging daarna – met acrylverf – vrijer werken. Daarna besloot ze steeds meer haar eigen ideeën te volgen en het plezier in intuïtief kleurgebruik voorop te stellen.

Schilderen is een prachtig vak. Ik kan het niet laten iets moois te maken. Olieverf heeft mijn voorkeur door het schilderij laag voor laag te kunnen opbouwen tot het stralend naar voren komt.
- Tiny over het schilderen

Buiten het Westland, verbleef Tiny drie en half jaar op de Veluwe en dat gaf haar weer andere mogelijkheden. Het werd mogelijk de oude kassen op ’t Loo te bezichtigen. Kassen met koninklijke uitstraling. Andere pareltjes die haar inspiratie geven zijn onder andere de Kasteeltuin Geldrop; Hortus Leiden; Koninklijke serres Laken (België); de kassen op Landgoed Twickel; de Oude Hortus in Utrecht en dichterbij huis de Delftsche Hortus. Fantastische plekken, waar Tiny blij en gelukkig van wordt en heel veel inspiratie uithaalt.

Tiny van der Sar is een Westlandse kunstenaar. Ze is in 1955 in ’s-Gravenzande geboren, waar ze als tuindersdochter opgroeit. 'De tuin' speelt nog steeds een rol in haar werk: "Kassen in vele gedaan kleuren haar bestaan”.
Haar eerste herinneringen staan ge-etst in haar geheugen: geur van vochtige aarde, zonlicht in kassen en het ritme van schaduwen die tijdgebonden zijn .

Scroll to Top