Verrassende tekeningen van Christy Heuchemer
Vaak is men verrast als ze horen dat deze volledig met kleurpotlood zijn gemaakt.
- Christy over haar tekeningen
christy-heuchemer_500x333

Christy Heuchemer laat op deze expositie enkele series zien: van knuffels en poppen, hondjes van familie en vrienden en een bijzondere bloemenserie. Tekeningen van chrysant, roosranonkels, zuidenwindlelie, amaryllis met een fotografische precisie.

Zaterdag 4 mei t/m zondag 26 mei
13:30 uur tot 16:30 uur

De expositie is elk weekend vrij te bezoeken: de koffie en thee staan klaar.

Op achtjarige leeftijd ging Christy op teken- en schilderles bij Mariska de Kok, een beeldend kunstenaar uit Naaldwijk. In ruim zeven jaar les maakte ze kennis met grafiet, houtskool, acrylverf, en (aquarel-) kleurpotlood. Haar collectie aan kleurpotloden telt inmiddels ruim 450 kleuren en geeft nog volop uitdagingen. Ze krijgt regelmatig de vraag hoeveel uur ze met een tekening bezig is.

Ik heb tekeningen die snel klaar zijn, die heb ik dan binnen enkele weken af. Maar er zitten ook tekeningen bij waar ik maanden mee bezig ben en ik niet wil weten hoeveel uur ik al naar het zelfde stuk papier zit te kijken.
- Christy over hoeveel uur ze met een tekening bezig is

Op achtjarige leeftijd ging Christy op teken- en schilderles bij Mariska de Kok, een beeldend kunstenaar uit Naaldwijk. In ruim zeven jaar les maakte ze kennis met grafiet, houtskool, acrylverf, en (aquarel-) kleurpotlood. Haar collectie aan kleurpotloden telt inmiddels ruim 450 kleuren en geeft nog volop uitdagingen. Ze krijgt regelmatig de vraag hoeveel uur ze met een tekening bezig is.

Ik heb tekeningen die snel klaar zijn, die heb ik dan binnen enkele weken af. Maar er zitten ook tekeningen bij waar ik maanden mee bezig ben en ik niet wil weten hoeveel uur ik al naar het zelfde stuk papier zit te kijken.
- Christy over hoeveel uur ze met een tekening bezig is

Christy is een jonge grafisch ontwerpster, woont en werkt in Poeldijk en bij een winkel voor kunstenaarsmaterialen in Den Haag.

In haar vrije tijd tekent ze graag, vooral met kleurpotloden. Zelf zegt daarover: “Een tekenboek uit Disneyland Parijs; ik denk dat het daar allemaal mee is begonnen. Op achtjarige leeftijd was ik voor het eerst in het attractiepark en wat mij het meest is bijgebleven zijn niet de attracties maar de tekenles die daar gegeven werd. Hoe teken je Winnie the Pooh ?, en ik was toen een die hard Winnie the Pooh fan.”

Scroll to Top