Van ridderbrief tot draadloos internet…
Wij leefden hier nog in de Middeleeuwen omdat de boerderij tot voor kort niet op de kabel was aangesloten.
- Eric Borggreve, voorzitter Culturele Raad Wateringen

In de tijd dat op de plaats van de Hofboerderij nog het kasteel van de Heren van de Wateringhe stond, werden handgeschreven boodschappen verstuurd op mooi papier met imposante zegels eraan. Al jaren lang schrijft de hele wereld inmiddels e-mails, maar in de Wateringse Hofboerderij was dat nog niet mogelijk.


Eric Borggreve, voorzitter van de Culturele Raad Wateringen: "Wij leefden hier nog in de Middeleeuwen omdat de boerderij tot voor kort niet op de kabel was aangesloten. Internet hadden we niet in de 'Voorhof', het hoofdgebouw van 'De Hofboerderij'. Onze huisbaas, de gemeente, vond dat ook niet nodig. We hebben het als gebruikers dan maar zelf opgepakt en het Wateringse bedrijf Reset bereid gevonden een draadloos netwerk te sponsoren." Reset heeft een warme band met Wateringen en wilde graag meewerken. Omdat 'De Hofboerderij' een rijksmonument is kostte de aanleg nog de nodige tijd en hoofdbrekens, aldus Rob van der Salm van Reset.

WiFi in de hofboerderij

WiFi meting in 'De Hofboerderij', vlnr.: Wim Ketel (Vakantiespelen); Rob van der Salm (Reset), Eric Borggreve (Culturele Raad) en Roy de Letter (Reset). © foto: Reset

Internetverbinding noodzakelijk voor alle activiteiten in 'De Hofboerderij'

De internetverbinding is een noodzakelijk hulpmiddel bij de vele activiteiten die, buiten coronatijd, in 'De Hofboerderij' plaatsvinden. "Tijdens ons spreekuur kunnen we nu bezoekers beter en sneller helpen, bijvoorbeeld bij hun stamboomonderzoek", zegt Chris Batist, voorzitter van de Historische Vereniging, "en we kunnen direct zoeken in de databases met kranten en foto's van archieven en bibliotheken. Die zijn heel interessant voor de lokale geschiedenis."


Ook bij cursussen, exposities, lezingen en presentaties komt internet goed van pas. Borggreve: "We werken steeds vaker met filmpjes en achtergrondmuziek. En zelfs de gemeente had vorig jaar internet nodig om de uitslagen van het stembureau Hofboerderij door te geven. Iedereen heeft dus plezier van een gratis en snelle internetverbinding.”


De sponsoring door Reset beperkt zich niet tot de aanleg van het draadloos internet, maar omvat ook het beheer en onderhoud van de verbinding en apparatuur.


Dit project is mogelijk gemaakt door medewerking en bijdragen van:

Kinderopvang ZON!, de Hofdames/Vakantiespelen, Theatergroep Wateringen, Rotary Wateringen, de Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul en de Culturele Raad Wateringen/Hofboerderij.

Scroll to Top