WOP: The Burlesco 4+
The-Burlesco-4+

vlnr.: Toon Boks, Diana Hoek, Hans Scheuierman, José Canten

Het kwartet The Burlesco 4+ bestaat uit 4 enthousiaste saxofonisten, met medewerking van een slagwerker, die lichte en vrolijke muziek willen spelen en de uitstraling daarvan door willen geven aan het publiek

Zondag 8 oktober
12:00 uur tot 13:00 uur (zaal open om 11:30 uur)

Entree: € 3,50 incl. koffie / thee, water of limonade
Kinderen tot 12 jaar gratis

De musici van ....
Toon Boks – Baritonsaxofoon

komt uit een zeer muzikale familie en zet al van jongs af aan deze familietraditie voort. Hij is veelzijdig, speelt o.a. saxofoon, is dirigent van een zangkoor en een big-band en dirigeerde ook de Lierse Tiereliers.

Diana Hoek – Altsaxofoon

begon op haar 10e met muziek maken, eerst op accordeon, daarna klarinet, toen overgestapt op tenorsax en speelt inmiddels al wat jaartjes altsax. Momenteel speelt ze bij de politiekapel Haaglanden en valt ze in bij Big Band Rhythm Harmonies uit Hoek van Holland.

Hans Scheuierman – Tenorsaxofoon

speelt al vanaf zijn 10e jaar saxofoon en klarinet. Hij heeft jaren in een bandje gespeeld als accordeonist, samen met zijn broer Aad op slagwerk. In het kwartet bespeelt hij de tenorsax.

José Canten – Sopraan- en altsaxofoon

getrouwd met Hans, is op haar 9e jaar begonnen met het bespelen van de klarinet. Op haar 11e jaar mocht zij al meespelen met het "grote orkest" zoals dat heette. In 1994 is ze overgestapt op de saxofoon. In het kwartet speelt zij de eerste partij op sopraansax, afgewisseld door de altsax.

The-Burlesco-4+-Cor-op-Cajon
Cor Rieken – Cajon
is "Back in Town". Niet op de saxofoon maar op een " trommelkist" of interessanter gezegd op de Cajon (spreek uit kagon) een van oorsprong Peruaans instrument.

Wie ze verder zijn en wat ze spelen

Saxofoonkwartet The Burlesco 4 is in het voorjaar van 2009 opgericht. De standplaats is Naaldwijk in gemeente Westland. Meer weten over dit enthousiaste kwartet+? Ontdek het verder op hun website.

theburlesco4

Scroll to Top