Schoonheid van imperfectie
Expositie-Schoonheid-van-imperfectie

Een expositie met schilderijen en keramiek van Elise en Marcel Eekhout. Beiden gaan uit van het Japanse begrip dat imperfectie karakter en schoonheid op roept. Anders dan fabriekswerk, is het zichtbaar met de hand en met aandacht gemaakt.

Zaterdag 7 januari t/m zondag 29 januari
13:30 uur tot 16:30 uur

De expositie is elk weekend vrij te bezoeken.

De exposanten kort belicht
Elise-Eekhout-detail-gouden-teksten
Elise Eekhout
De schilderijen van Elise zijn gelaagd. Oude lagen schemeren door nieuwe heen waardoor prachtige kleuren en structuren ontstaan. Als je de werken van dichtbij bekijkt, blijken ze gouden en zilveren teksten te bevatten. Van een afstand lijken de letters soms mistflarden, wolken of andere structuren.

Voor de expositie bij de Hofboerderij heeft Elise werken uitgekozen die een link hebben met de (historische) omgeving. Elise heeft kunstacademie St. Joost in Breda gevolgd. Haar schilderijen worden binnen en buiten Europa geëxposeerd.
https://eliseeekhout.nl/
Marcel-Eekhout-grote-kralen-op-grasveld
Marcel Eekhout
Het keramisch werk van Marcel is met de hand gevormd en bevat rafelranden, reliëf en patronen die tijdens het maken ontstaan en gekoesterd worden.

Speciaal voor de expositie zijn porseleinen werken gemaakt. Het werken met porselein en kobaltblauw is geïnspireerd op de hoogtijdagen van het Hof van Wateringen in de Gouden Eeuw. De tijd dat porselein en Delfts Blauw bij ons bekend werd.

Samen met Aleks Droog zijn keramische reuzenkralen ontworpen die het verhaal van de plek verbeelden. Marcel is landschapsarchitect en keramist. Het werk heeft op beurzen en exposities gestaan.
www.parklaan.nl
Extra programma
Zo 8-1 14:30u: Opening met optreden van 'Mattino'

Feestelijke opening met bijpassend optreden van singer/songwriter Mattino, ambassadeur van ‘Het andere gedicht’. Iedereen is welkom.

Zo 15-1 14:00u-15:00u: Lezing 'Historie als inspiratiebron voor verbeelding'

Inspirerende voorbeelden uit Kwintsheul, Wateringen en verre omstreken. Lezing door Elise en Marcel.
Vrij toegankelijk.

Zo 29-1 14:00u15:00u: Lezing 'Kunst en verbeelding'

Het werk wordt toegelicht inclusief het proces om tot imperfecte schoonheid te komen. Lezing door Elise en Marcel.
Vrij toegankelijk.

Scroll to Top