Met penseel en poëzie uit de pandemie
Joop-Alleblas-Expo-oktober-2021_1

Een tentoonstelling van Joop Alleblas en Ger Alleblas-Behrtel die voort kwam uit de lockdown en ging over loskomen uit de beknelling.

Elke zaterdag en zondag in Oktober 2021

De schilderijen van Ger en de gedichten van Joop sloten op elkaar aan, vertelden een verhaal en liet mensen denken. Op 24 oktober gaf Joop een performance en werd zijn nieuwste gedichtenbundel, ‘Het vermoeden van oorlog’, gepresenteerd.

De expositie was elk weekend vrij te bezoeken.

Wie zijn Joop en Ger Alleblas

Joop Alleblas (74) geboren en getogen Westlander, was in zijn werkzame leven wetenschappelijk onderzoeker in de agrarische sector. Sinds zijn pensionering heeft hij tijd voor zijn grote passie: het schrijven van gedichten en korte verhalen en het maken van cartoons. Van zijn hand verschenen 9 cartoonbundels en 7 dichtbundels.


In 2020 won hij de landelijke Plantage Poëzieprijs. Alleblas was meerdere malen genomineerd voor de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd. Onlangs verscheen zijn autobiografische verhalenbundel 'Levertraan en drollenvangers'.

De Westlandse Ger Alleblas-Behrtel (73) tekent en schildert sinds haar kinderjaren. Op latere leeftijd ging zij schilderen bij de Vrije Akademie in Den Haag en weer later - tot op heden - in Delft, vooral portret en model. 


Onder invloed van de coronabeperkingen heeft zij zich nu ook gericht op het schilderen van landschappen en huiselijke taferelen. Zij werkt graag met acrylverf of in combinatie met houtskool. “Daarbij gaat het me niet om een fotografische weergave maar om het beeld op zich”. Tekenen doet ze nog steeds. Ergens op een terras; even een herinnering vasthouden. In 2016 had zij in De Hofboerderij een solo-expositie die druk werd bezocht.

Scroll to Top