Kerstconcert van muziekvereniging ‘De Phoenix’

Een kerstconcert van Muziekvereniging 'De Phoenix' bestaande uit een speciaal voor deze gelegenheid samengesteld concert door het leerlingenorkest en Blaaskwintet 'Magic Five'.

zondag 16 december 2018
12:00 uur

Dit bijzondere kerstconcert is gratis bij te wonen. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Het Leerlingenorkest

Het Leerlingenorkest van Muziekvereniging de Phoenix bestaat uit 22 enthousiaste leerlingen tussen de 9 en 13 jaar en 7 volwassenen Zij repeteren onder leiding van dirigent Simon Karremans aan de meest uiteenlopende werken. Ze spelen pop, swing, klassiek maar ook echte blaasmuziek. Er wordt gelet op zowel techniek als houding maar bovenal staat het speelplezier voorop. Dat laten zij ook horen tijdens de verschillende optredens, zoals het jaarlijkse Sinterklaasconcert, het Wateringse Spring Festival en de Kinderconcerten.

De afgelopen jaren is hard gewerkt aan een doorlopende leerlijn voor alle muzikanten binnen de vereniging. De allerkleinsten beginnen op blokfluit en stromen snel door naar blaas- of slagwerkinstrument. Het leerlingenorkest is de logische volgende stap.

Voor sommigen wordt dit één van de eerste concerten, maar ze gaan met elkaar de mooiste klanken laten horen.

Blaaskwintet 'Magic Five'

Het blaaskwintet van de Phoenix bestaat uit vijf gevorderde muzikanten uit het harmonieorkest van de vereniging. De naam "Magic Five" hebben zij overgenomen van voormalig dirigent Andrea Gasperin. Het kwintet repeteert bij gelegenheid en verzorgt bij ieder optreden een programma op maat. Onder leiding van klarinettist en dirigent Simon Karreman, die ook geregeld een solo stuk voor zijn rekening neemt, is het iedere keer weer een verrassing wat het kwintet ten gehore brengt.

Voor dit kerstconcert is druk gezocht naar een nieuw, vrolijk en vooral sfeervol kerst programma.

Scroll to Top