KC: Harpiste Colet Nierop met muzikaal partner celliste Irene van den Heuvel
Irene-van-den-Heuvel-cello-Colet-Nierop-harp

Links Irene van de Heuvel op cello en rechts Colet Nierop op harp.

Het programma is nog niet bekend, maar het staat wel vast dat u tijdens het koffieconcert van september kunt genieten van de harp klanken van Colet Nierop-Honig gecombineerd met de cello klanten van Irene van de Heuvel.

Zondag 10 september
12:00 uur tot 13:00 uur (zaal open om 11:30 uur)

Entree: € 9,- incl. koffie / thee, water of limonade
Kinderen tot 12 jaar gratis

Harp spelen is m’n lief en leven en dit deel ik graag.
- Colet Nierop-Honing
Colet Nierop

begon op 10-jarige leeftijd met harplessen in Den Helder. Na drie jaar mocht ze auditie doen aan Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Daar volgde ze de middelbare school voor jong talent. In 1999 behaalde ze het examen Docerend Musicus en in 2001 haar examens Uitvoerend Musicus en Theater Musicus.

Naast solowerk speelt ze in diverse ensembles, orkesten en bandjes in binnen- als buitenland. Ze heeft een lespraktijk in Sint Maartensbrug, Harenkarspel, Schagen, Beverwijk en Uitgeest.

Met veel enthousiasme doceert ze muziek van Barok tot rock, van Keltisch tot pop, van klassiek tot modern, voor jong en oud. Verder leid ze harpensembles , samenspel-projecten, workshops en organiseert ze harpdagen. Colet is altijd in voor bijzondere samenwerkingen. Harp spelen is haar lief en leven en dat deelt ze graag. "De harp betovert en geeft rust. Wees welkom om een keer een proefles te volgen!"

Mijn voorkeur ligt in het spelen in kleine ensembles. Veelal met originele programmering. Dat vraagt om eigen organisatie activiteiten, die ik ten volle benut.
- Irene van den Heuvel
Irene van den Heuvel

begon op 9-jarige leeftijd met cellospelen. Van 1984-1991 studeerde ze aan de Conservatoria van Utrecht, Leeuwarden en Wenen. Bij L. Benjamins, E. Arizcuren, J. Prchal en Frau Prof. A. May. Daarna combineerde ze het remplaceren in Nederlandse orkesten met lesgeven. Diverse orkest- en theaterproducties brachten haar in zalen en op bijzondere locaties. Op dit moment bestaan haar werkzaamheden uit het lesgeven en spelen in verschillende (kamermuziek) ensembles.

Het lesgeven

Irene geeft in Bergen en Den Haag privéles aan kinderen en volwassenen. Daarnaast is ze als docent verbonden aan het kunsteducatiecentrum Triade in Den Helder en Muziek en Dansschool Heiloo. Het is inmiddels een breed didactisch spectrum geworden: van het allereerste kennismaken tot talentontwikkeling. Nascholing vanuit de kunsteducatiecentra heeft ze altijd als kans gezien om haar verder te ontwikkelen. Daaruit zijn diverse projecten ontstaan waar ze graag aan meewerkt en ontwikkelt.

Spelen in verschillende (kamermuziek) ensembles

De voorkeur van Irene ligt in het spelen in kleine ensembles. Veelal met originele programmering. Dat vraagt om eigen organisatie activiteiten, die ze ten volle benut.

Nieuw in 2018 is, naast het spelen van een breed repertoire, zoeken naar andere vormen van communicatie samen met muziek en beweging. Naar andere vormen van werken met groepen, zowel bij kinderen als volwassenen. Openstaan om nieuwe vormen te creëren, nieuwe ruimtes te laten ontstaan, traditionele vormen 'om' te vormen.

In 2020 is TRIO ICI opgericht. Bestaande uit Ingrid Stijsiger (zang), Colet Nierop (harp) en Irene van den Heuvel (cello ). Ze combineren in hun programma's muziek met teksten en beelden. In 2021/2022 traden ze op met de programma's 'Een Kerstvertelling' en 'Moederliefde'.

Scroll to Top