Collectief TEXT88: Textiel en Glas
CollectiefTEXT88

Vanaf zaterdag 6 mei is er een expositie te zien met bijzondere textielkunst van collectief TEXT88.

Zaterdag 6 mei t/m zondag 28 mei
13:30 uur tot 16:30 uur
Maandag 29 mei (2e Pinksterdag)
10:00 uur tot 16:30 uur

Op 2e Pinksterdag is 'De Hofboerderij' opgenomen in de fietsroute van de regionale 'Dag van het Kasteel'.

Meer info 'Dag van het kasteel 2023'
'Hof van Wateringen' tijdens 'Dag van het Kasteel 2023'

De expositie is elk weekend en op 2e Pinksterdag vrij te bezoeken. Leden van TEXT88 zijn tijdens de openingsuren aanwezig

Ooit stond op de plek van de huidige Hofboerderij het huis ‘Hof van Wateringe’, één van de eerste buitenplaatsen in Holland. Getriggerd door deze historie heeft textielgroep TEXT88 ‘Buitenplaats’ als thema voor haar expositie gekozen.

Uitgestrekte velden, statige huizen, grote schuren, rijke interieurs, weelderige tuinen, parken om te picknicken, theekransjes en zelfs het kleinste kamertje zijn vertaald in hedendaagse, kleurrijke en vrolijke kunst.

De basis van het werk van de tien leden van TEXT88 is textiel – in de aller breedste zin van het woord – dat gecombineerd wordt met materialen als foto’s, papier, hout, verf en glas.

Zo is in de afgelopen jaren de combinatie textiel met glas de specialisatie geworden van Margot Bekker, een van de exposanten. Zij laat in deze expositie ook haar meest recente, verstilde glaskunst zien, naast werk waarin glas en textiel harmonisch zijn samengevoegd tot spannende objecten.

Buiten het themawerk rond de buitenplaatsen is er ook veel ander, individueel werk van de groepsleden te zien. Een ieder heeft haar eigen unieke werkwijze in onderwerp, technieken en materiaalgebruik en dat levert een veelzijdig en boeiend overzicht van hedendaagse textielkunst op.

In een gezamenlijke inspanning zijn er ook nog 88 eigenzinnige vogeltjes gemaakt, die de bezoekers van harte welkom heten!

Scroll to Top