Cheque € 3.000 voor VluchtelingenWerk Westland
1101_cheque-overhandiging-oawk-vlnr-wilma-tangel-ralph-welcker-marja-ouwerling

Check overhandiging: vlnr Wilma Tangel, Ralph Welcker en Marja Ouwerling. © Foto: OAWK

OAWK haalt donaties op met verkoop kunstwerken thema Vrijheid

De Open Atelierroute Wateringen/Kwintsheul (OAWK) heeft gisteren een cheque van € 3.000 overhandigd aan VluchtelingenWerk Westland en Stichting Kleine Ingrepen Mooie Gevolgen Westland (KIMG).

Met het geld worden projecten gesteund van Stichting Vluchtelingenwerk en KIMG voor Nieuwe Nederlanders in het Westland.

De Open Atelierroute Wateringen/Kwintsheul is een tweejaarlijks kunstevenement waarbij lokale kunstenaars hun kunstwerken in het eigen atelier of op een bijzondere locatie exposeren. Dit jaar stond het weekend in het teken van het thema Vrijheid en is de opbrengst van de verkochte werken beschikbaar gesteld voor het goede doel. Met de verkoop van bloemen gemaakt van klei, schilderijen en keramiek – allen gemaakt vanuit het thema Vrijheid - is uiteindelijk € 3.000 opgehaald.

Voor Nieuwe Nederlanders

Ralph Welcker, teamleider bij VluchtelingenWerk Westland en Wilma Tangel, algemeen coördinator van KIMG namen de cheque van Marja Ouwerling, voorzitter van de OAWK in ontvangst. De donatie wordt ingezet voor het verbeteren van de leefsituatie van bepaalde groepen Nieuwe Nederlanders die een extra steuntje in de rug nodig hebben. In of rondom de woning worden vanwege een hulpvraag voorzieningen getroffen die niet door de gemeentelijke instanties worden vergoed. Stichting KIMG heeft sinds de oprichting al ruim 200 gezinnen in het Westland ondersteund, waarvan ook een aantal vluchtelingengezinnen.

Lokale kunst in beeld

Het kunstevenement OAWK dat dit jaar op 3 en 4 september plaatsvond werd door ruim 1.000 belangstellenden bezocht. De volgende editie staat gepland voor september 2024.

De OAWK wordt georganiseerd door de Werkgroep OAWK onder supervisie van de Culturele Raad.

Scroll to Top