Koffieconcert 9 februari piano en viool

 

Lucas Bernardo da Silva is een Braziliaanse violist die al met 9 jaar begonnen is. In 2005 is hij in de São Paulo State Music School begonnen, in de klas van Inna Meltser Rakevich.Hij won "Young Soloists" wedstrijd van de State Youth Symphony Orchestra in 2012 and 2013. Van 2014 tot 2018 studeerde Lucas zijn Bachelor aan het Conservatorium van Amsterdam met Peter Brunt. Hij heeft ook  masterclasses met Liviu Prunaru en Ilya Grubert gedaan. Lucas  studeert momenteel zijn Masters graad aan het Koninklijk Conservatorium in de klas van Vera Beths.

Akane Takada is een Japanse pianiste, afgestudeerd aan de  Tokyo College of Music, het koninklijk conservatorium in Den Haag, en het Rotterdams conservatorium met een M.A. in piano. Als solist heeft ze de eerste prijs gewonnen in de Competition Prix de Harmonie 2011 in Rotterdam, speelde het trio concerto of Beethoven met Codarts strijk orkest (gedirigeerd door Arie van Beek) in De Doelen in 2010, en Scarlatti sonatas in de Anton Philipszaal (uitgezonden op Radio 4). Ze heeft ook de Koto (een Japans traditioneel instrument ) en de Javaanse Gamelan bestudeerd. Op dit moment studeert zij Fortepiano aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag ondersteund door het Adriana Jacoba Fonds.

Het duo gebruikt voor historische stukken originele instrumenten en proberen zo dicht mogelijk bij het originele geluid van de tijd van de componisten te komen. Deze aanpak gebruiken zij ook om het klassieke en romantische repertoire met moderne instrumenten te spelen.


Het programma

Ludwig van Beethoven (1770-1827)
Sonata for violin & piano No. 10 in G major, Op. 96 (1812)
        • Allegro moderato
        • Adagio espressivo
        • Scherzo. Allegro
        • Poco allegretto

Clara Schumann (1819-1896)
Three Romances for Violin and Piano, Op. 22 (1853)
        • Andante molto
        • Allegretto
        • Leidenschaftlich schnell

 

Aanvang concert 12.00 uur, de zaal gaat om 11.30 uur open, entree €7,50 voor volwassen, inclusief koffie, thee, water of limonade. Kinderen zijn gratis.

Reserveren is niet mogelijk.

Adres: De Hofboerderij, Hoflaan 1, Wateringen

Inschrijven voor het Westlands Open Podium

Er is altijd plaats voor Westlanders die hun muzikale talenten willen vertonen op een podium. 

Meld u/je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..