robert

Rust! Geheim recept voor levenskwaliteit
interactieve lezing door Robert Bridgeman

Het leven wordt steeds drukker. Steeds meer prikkels, informatie en zaken die je aandacht vragen. Smartphones, media, deadlines. Binnen een week ontvang je evenveel informatie als honderd jaar geleden in een heel leven. Dat die drukte ergens ten koste van gaat is wel duidelijk. Continue iets aan je hoofd hebben gaat ten koste van je levenskwaliteit. Om tot rust te komen ga je met vakantie, misschien wel naar een ver oord, maar is dat werkelijk nodig? Wat als je hier en nu rust kunt ervaren? Als je wel druk bent maar je niet meer druk hoeft te maken? Je de werking van je hersenen en zenuwstelsel begrijpt en over de juiste technieken beschikt om meer rust te ervaren. En hoe zorgen ze binnen Google eigenlijk voor rust en ontspanning? Dit boek leert je rust te integreren in je leven om zodoende meer ontspannen, intenser en bewuster te leven. Beweging, ademhaling en meditatieoefeningen hebben een rol, maar ook moderne technieken helpen je verrassend makkelijk tot rust te komen. Het resultaat? Lekker genieten van je leven, werk en geliefden. 

Robert Bridgeman onderzoekt wereldwijd methoden die bijdragen aan rust en aan bewuster leven &amp werken. Zijn veldonderzoek gebeurt zoveel mogelijk bij de bron in landen als Thailand, Vietnam, Nepal, India en de Verenigde staten. Hij studeerde bij boeddhistische meesters, maar ook bij hersenwetenschappers van Stanford. De uitkomsten vertaalt hij in spreken, trainingen en cursussen voor organisaties, particulieren en topsporters. Avonturier is hij ook. Wel altijd in het licht van de onderzoeken. In 2014 beklom hij bijvoorbeeld de Kilimanjaro in korte broek én in 48 uur samen met Iceman Wim Hof. Robert studeerde in centra en kloosters, bij leraren en wetenschappers in Europa, Amerika, India, Nepal en Thailand en leefden 2 jaar in Vietnam. Hij heeft duizenden mensen uit in totaal 26 landen getraind en gecoacht. Ook is hij als trainer en ambassadeur verbonden aan het Search Inside Yourself instituut in San Francisco, het befaamde mindfulnessinstituut dat ontstond binnen Google en Stanford University. Robert werkt voor organisaties als SAP, Phillips, KLM en verschillende overheidsinstanties. Hij heeft het heel erg druk, maar hij maakt zich niet zo druk en geniet vooral van het leven. Hij is tevens auteur van de boeken Start vandaag met Lichter leven en Start vandaag met mediteren.

 Voor meer informatie: www.rusthetboek.nl 


 

 

 

Geheimen van de prehistorie
Interactieve lezing door Marie-José Bentinck

In de stereotype beeldvorming van de prehistorie zwaait de agressieve man vervaarlijk met zijn knots en gaat in gevecht met mens en dier. De vrouw zit bij het vuur. Inmiddels geven de resultaten van wereldwijde wetenschappelijke studies in diverse disciplines een totaal ander beeld van de eerste culturen. Dit nieuwe beeld komt naar voren als men de resultaten van verschillende vakgebieden met ekaar combineert. Het gaat hierbij om archeologie, antropologie, biologie, geologie, godsdiensthistorie, kunstgeschiedenis en nog veel meer.

Het blijkt dat deze culturen verre van primitief te noemen zijn. De mensen leefden vreedzaam samen. Zij voelden met alles en allen een grote verbondenheid en er was balans in de relatie tussen vrouw en man. De tijd is aangebroken om het oude beeld van de prehistorie in ons collectieve bewustzijn te herzien.

Marie-José Bentinck geeft u op bevlogen wijze aan de hand van een powerpointpresentatie een volledig nieuw beeld van de culturen in de prehistorie. De beelden worden ondersteund door de klanken van een prehistorische fluit en een vergeten sjamanen-instrument.

 


  

Innana geleide meditatie
door Marjon Bovens

Verhalenvertelster Marjon Bovens neemt ons mee naar de wereld van de godin Innana, godin van de boven- en de onderwereld.

Haar verhaal heeft duizenden jaren onder de grond verborgen begraven gelegen, onder de ruïnes van oude steden die eens bloeiden in het gebied tussen de rivieren de Tigris en de Eufraat.  

Marjon brengt  haar, middels  een verhaal, voor je ogen tot leven. Door middel van een geleide meditatie nodigt ze je vervolgens uit, om samen met de godin mee te reizen naar een verborgen wereld. Een wereld waar jouw oude lasten los gelaten mogen worden en nieuwe schatten ontdekt kunnen worden. Schatten die diep begraven lagen. Schatten die je mee mag gaan nemen naar de bovenwereld.

We nodigen je van harte uit voor deze bijzondere avond, een avond waarin mythe en realiteit elkaar zullen ontmoeten!  

Marjon runt ‘Connecting Daughters’ een kracht- en retraiteplek voor vrouwen in het Limburgse Beesel. Voor meer informatie: www.connectingdaughters.com


  

De Zwarte Madonna, van Oer- tot Eindtijd
Interactieve lezing door Annine van der MeerAnnine van der Meer over de Zwarte Madonna

Annine van der Meer, schrijfster, godsdiensthistoricus en theologe uit Honselersdijk neemt je in deze lezing mee op haar zoektocht naar de Zwarte Madonna. Ze geeft antwoord op vragen als:

  • Waarom vindt men in Frankrijk veel meer beelden van de Zwarte Madonna dan in andere landen?
  • Waarom wordt zij hier vaak gevonden op krachtplaatsen in het landschap met een verhoogd energieniveau?
  • Waarom is in Frankrijk de figuur van de Zwarte Madonna nauw verbonden met Maria Magdalena?

Ze volgt de weg van de Donkere Moeder vanaf de Zwarte Venus in de oertijd, via de Keltische en Oosterse Zwarte Godinnen naar haar christelijke manifestaties in Maria Magdalena en de Zwarte Madonna. Ook legt ze een verbinding tussen de vele Zwarte Madonna-centra in Zuid-Frankrijk en Maria Magdalena, die hier een verborgen en vrouw-vriendelijk christendom brengt. Ze volgt de Zwarte Madonna via de Merovingen, de Kruistochten, de Katharen en de Tempeliers tot aan haar bloeiperiode in de 11e, 12e en 13e eeuw. De Zwarte Madonna heeft een zwart gezicht, maar toont soms witte handen of draagt een licht Kind. Symbolisch gezien speelt zij met Donker en Licht en integreert het op collectief en individueel niveau. Daarmee kondigt zij een eindtijd aan, die tegelijk een nieuw begin is. 

 


 

Wie was Maria Magdalena?
interactieve lezing door drs. Danielle van Dijk

Het is ‘in the air’: Sophia wordt wedergeboren! Zij was er al vanaf het begin van de Schepping, maar de mensen zijn haar in de loop der eeuwen vergeten. Nu kunnen we haar weer in volle glorie ontmoeten! Zo wordt de grote godin de laatste jaren ook weer zichtbaar in Maria Magdalena.

Paus Franciscus erkende op 10 juni 2016 Maria Magdalena als apostel naast Petrus. Hij wijdde ook een feestdag aan haar: 22 juli. Was zij inderdaad ‘alleen maar’ een apostel?

Uit de Nag Hammadi Geschriften, oude door de Kerk verboden evangeliën, die in 1945 gevonden zijn in het woestijnzand van Egypte, komt nog een heel ander beeld van Maria Magdalena naar voren. Zij wordt daarin beschreven als de geliefde metgezellin van Jezus en de moeder van de engelen. Sommigen noemen haar in hun teksten ‘Sophia’ of de ‘Kenner van het Al’. In deze bijna 2000 oude teksten wordt ook beschreven hoeveel Jezus van haar hield. In de antroposofie wordt zij eveneens als hoge ingewijde beschreven.

Op deze avond vlak voor Pasen vertelt Daniëlle wie Maria Magdalena werkelijk was en wat haar enorme betekenis is voor onze tijd. Zij maakte een jarenlange studie over haar en bezocht vele plaatsen waar de Magdaleense geweest is.

Op deze avond betrekt Danielle ook haar nieuwste boek: 'Maria Magdalena uit de verf' bij de lezing. Het gaat onder andere over de (verborgen) symboliek in de schilderijen van de grote schilders uit de Renaissance. Leonardo da Vinci, Rafaël, Michelangelo, Botticelli en de Vlaamse Primitieven verhulden hun geheime boodschappen over deze vrouw op geniale wijze in hun schilderijen.

Drs. Daniëlle van Dijk is schrijfster en docent op de Stichtse Vrije School (VO), bestudeerde meer dan 40 jaar de antroposofie en de Gnosis. www.danielle-vandijk.nl