In de maand mei exposeren Mark Okkes, Agada Oosterbaan en Bouwe Kuijt in de Wateringse Hofboerderij. De Hofboerderij biedt in de maand mei onderdak aan een drietal kunstenaars uit Den Haag met als Thema “Diversi Tijd “. Een knipoog naar de verschillen tussen de drie exposanten. Mark Okkes exposeert schilderijen; Agada Oosterbaan stelt een aantal sculpturen en Bouwe Kuijt tot slot toont diverse sieraden.

Mark Okkes (1959) is van origine Micropaleontoloog en is eigenaar van OCRE, een internationaal opererend bedrijf dat specialisten detacheert in de groene energie markt en in de medische wereld. Schilderen is zijn passie. Hij is een fijnschilder autodidact. Hij schildert optraditionele wijze met acryl maar vooral met olieverf op zelf geprepareerd canvas of paneel. De onderwerpen die hij schildert variëren van stillevens tot magisch-realistische collages.  De schilderijen weerspiegelen stilte, aandacht en beschouwing en vaak ligt er ook een diepere betekenis in.  Hij schildert zowel in opdracht als ook voor ontspanning en het plezier. De schilderijen die tijdens deze expositie tentoongesteld worden geven een overzicht van zijn werk vanaf 2000 tot nu.


Agada Oosterbaan exposeert een tiental sculpturen. Zij werkt vooral met marmer, albast en serpentijn: alles handmatig en minutieus.

Bouwe Kuijt laat in enkele vitrines diverse bijzondere sieraden zien van gerecycled rubber,
gecombineerd met andere materialen.

Deze expositie is van zaterdag 12 mei tot en met zondag 3 juni elke zaterdag en zondag van 13.30 tot 16.30 uur gratis toegankelijk in de Hofboerderij, Hoflaan 1 te Wateringen. Ook op beide Pinksterdagen: 20 en 21 mei is de Hofboerderij opengesteld. 

Expositie van Lia van Muijen en Yolanda de Greef

Hou van blauw!

Hou van blauw: beschilderde beelden en ‘Delfts blauw’ in Wateringen.
Op een feestelijk gedekte tafel staat Delfts blauw en polychroom (meerkleurig) aardewerk.
Hou van blauw, een Haagse groep onder leiding van Lia van Muijen, laat zien waarom het
eeuwenoude ambacht nog steeds zo geliefd is. Niet in de laatste plaats bij de cursisten zelf,
voornamelijk expats. Gebruiksaardewerk zoals borden, vazen, kommen en schalen staan op
tafel, maar ook is er een tableau te zien van 42 tegels. “Dat is ons pronkstuk”, zegt Lia terwijl
ze benieuwd is naar de tegels die elk moment uit de oven kunnen komen.
In de Burgerzaal van de Hofboerderij is werk te zien van Yolanda de Greef. Zij heeft hier al
vaker geëxposeerd en komt met haar acrylschilderijen van dieren, maar ook met veel nieuw
werk. Zo’n anderhalf jaar geleden begon zij met het beschilderen van houten beelden,
voornamelijk dieren zoals een eend, giraf, een varken of een ‘buffelachtig’ dier. Wat kleiner
zijn de mussen die zij in felle kleuren heeft beschilderd. “Het is een experiment”. zegt
Yolanda al wijzend naar een paarse mus.

 

 

De opening van de expositie op zaterdag 7 april, 14.00 uur en wordt muzikaal ondersteunddoor “Trees in the City”: jonge gitaristen.
Deze verrassende expositie is tot en met zondag 29 april elke zaterdag en zondag van 13.30
tot 16.30 uur gratis toegankelijk in de Hofboerderij, Hoflaan 1 te Wateringen.

“Niets is lelijk”

Expositie Carel Steijn en cursiste in Wateringse Hofboerderij.

In januari is in de Hofboerderij te Wateringen werk te zien van Carel Steijn uit Wateringen en 17 cursisten van hem.

Steijns werk gaat over de openbare ruimte. Wat je krijgt aangeboden of wat je wordt aangedaan door je medemens, als je je naar buiten begeeft. Bijvoorbeeld De studentenflat, 16 schilderijen van 18 bij 15 cm die samen één compositie vormen. Of De vensters van Wateringen, 22 schilderijen van hetzelfde formaat die eveneens één compositie vormen en de creativiteit van de Wateringers laat zien. Stad (Den Haag) en water omvat 3 grotere schilderijen.

Een studentenflat kan er soms wat rommelig of armoedig uit zien. Een schilderij van zo’n studentenflat zou een ‘lelijk’ kunstwerk kunnen opleveren. Maar het tegendeel is waar. Niets is lelijk zegt Steijn en hij haalt de Engelse landschapsschilder John Constable (1776-1837) aan die zegt nog nooit in zijn leven iets lelijks te hebben gezien. Laat elk object zijn wat het is – licht, schaduw en perspectief maken het altijd mooi.

Van de cursisten van Steijn zijn abstracte schilderijen, portretten en landschappen te zien.

 

   

Het werk van Carel Steijn en zijn cursisten is te zien vanaf zaterdag 6 januari tot en met zatetdag 27 januari 2018. De expositie is onder verantwoordelijkheid van de Culturele Raad Wateringen/Kwintsheul is elke zaterdag- en zondagmiddag gratis te bezoeken van 13.30 -16.30 uur, in de Hofboerderij, Hoflaan 1 te Wateringen. 

Zondag 4 februari 2018 is om 14.00 uur in aanwezigheid van de kunstenaars de opening van de februari expositie. Klik op de onderstaande poster voor meer informatie.

 

Hoekse kunst in Wateringse Hofboerderij

Decemberexpositie van Hannie van Gijzen

 

Hannie van Gijzen uit Hoek van Holland, noemt zichzelf een bezige bij omdat zij naast haar fulltimebaan als wijkverpleegkundig volop tekent en schildert. In de 10 jaar dat zij tekent met potlood en inkt, en schildert met acrylverf, laat zij zich leiden door enthousiasme, emoties en passie. Zij heeft zich ontwikkeld door het volgen van verschillende cursussen. Vaak is zij bezig met meerdere werken tegelijk, maar zij kan zich ook vastbijten in één werk. Net zo lang tot zij tevreden is over het resultaat. Haar onderwerpen zijn onder andere bloemen en dieren, boeddha’s en portretten. Daarnaast beschildert zij ook geboortestoeltjes aan de hand van geboortekaartjes.

Het werk van Hannie van Gijzen is te zien gedurende de maand december. De opening is op zaterdagmiddag 2 december, de laatste expositiedag is zondag 24 december. De expositie, onder verantwoordelijkheid van de Culturele Raad Wateringen/Kwintsheul, is elke zaterdag- en zondagmiddag gratis te bezoeken van 13.30 -16.30 uur, in de Hofboerderij, Hoflaan 1 in Wateringen.