'Beeldend bezig zijn is niet mijn vak', zegt Henk Petermeijer uit Den Hoorn, 'maar een passie'.

Petermeijer (Delft 1947) studeerde Beeldende Vorming aan de lerarenopleiding en werkte tot zijn pensionering als leraar aan een middelbare school. Daarnaast maakte hij beeldend werk. Nu werkt hij als beeldend kunstenaar en geeft creatieve lessen aan volwassenen.

Naast beelden maakt hij grafisch werk waarbij de mens en menselijke relaties als een rode draad door zijn werk lopen. 'De emoties in mijn geabstraheerde beelden worden versterkt door weg te laten en te accentueren wat overblijft. Ik zoek daarbij naar de eenvoud.'

Cecilia Tan eveneens uit Den Hoorn, volgde de lerarenopleiding tekenen in Rotterdam. Sinds 1991 geeft zij les aan de Kunst en Cultuur Academie in Maassluis, geeft workshops en maakt vrije werken in haar atelier in Delft.

Tijdens haar opleiding was Indonesiƫ haar thema. 'Niet zo gek dat Indonesiƫ mij zo bezighoudt', zegt Tan, 'want ik ben er geboren.'

Zij schildert voornamelijk met acrylverf. Een enkele keer gebruikt zij olieverf. Soms verwerkt zij verschillende materialen in haar schilderijen die realistisch zijn of abstract. Ontstaan vanuit het onderbewuste, en vooral heel kleurrijk zijn. 

De expositie van Henk Petermeyer en Cecilia Tan die plaats vindt onder verantwoordelijkheid van de Culturele Raad Wateringen-Kwintsheul, is in september, elke zaterdag- en zondagmiddag gratis te bezoeken van 13.30 tot 16.30, in de Hofboerderij te Wateringen.