Verbeelding : laatste weekend van dubbelexpositie in Hofboerderij Wateringen

Zaterdag 22 en zondag 23 december aanstaande kunt u deze mooie expositie nog bezoeken! Zondagmiddag tussen 13.30 en 16.30 uur zijn ook beide kunstenaars aanwezig om over hun werk te vertellen.

Bas Verkade en Frank Durand exposeren schilderijen en beelden in de Hofboerderij gedurende de gehele decembermaand. Vakmanschap op hoog niveau! 

Bas Verkade woont in Maassluis en was dit jaar genomineerd voor het “Schilderij van het jaar”, een landelijke wedstrijd voor beroeps-en amateurschilders. Hij behoorde daarmee tot de 10 genomineerden uit 1100 aanmeldingen. De voorstellingen die hij maakt zijn realistisch; de sfeer die ieder schilderij oproept is echter surrealistisch. De mensen of bestaande gebouwen gaan op in het landschap en vormen samen een totaal andere realiteit. De toeschouwer wordt na een vluchtige herkenning meegenomen in een verborgen werkelijkheid waarin zand, bomen, water en bergen terugkerende elementen zijn. Zijn werk wordt ook wel “Imaginair Realisme “ genoemd. Het heeft door een combinatie van sfeer en verfijnde olieverftechniek een duidelijke eigenheid. 

Frank Durand komt uit Den Haag. Hij is vanaf 2008 de man achter “de Beeldhouwwerkplaats”, een atelier op een prachtige locatie: Park Oosterbeek te Den Haag. Hier geeft hij met veel succes cursussen, naast zijn eigen vrije werk en het werken in opdracht, waaronder “letters hakken”: een mooie tekst voor eeuwig vastleggen. Hij houdt van het ambachtelijke steenhouwen: het werken met beitels, vijlen en raspen. Zijn werk is zowel figuratief als abstract. De beelden hebben veelal vrouwelijke vormen. Hij werkt met marmer, speksteen, albast en serpentijn.

Maassluis door Bas Verkade        Object Frank Durand


Deze expositie is elk weekend te bezoeken, tot en met zondag 23 december. De openingstijden zijn van 13.30 tot 16.30 uur Eén van de kunstenaars is altijd aanwezig om over het werk te vertellen. De toegang is gratis. De Hofboerderij ligt aan de Hoflaan 1 te Wateringen. De expositie vindt plaats onder verantwoordelijkheid van de Culturele Raad Wateringen-Kwintsheul.

Na 23 december is de Hofboerderij gesloten tot zaterdagmiddag 5 januari. Dan gaan we van start met de Thema-maand: JAPAN!