Expositie “ Wim’s keuze in de Hofboerderij ”

Wim van Staalduinen & Nelly van der Ende (Schilderijen & Aquarel)
Zaterdag 7 december tot en met zondag 22 december.

 

De Culturele Raad neemt afscheid van Wim van Staalduinen. Hij wordt 80 jaar en is daarmee de oudste vrijwilliger van de Culturele Raad. Maar liefst 22 jaar was hij betrokken bij de Hofboerderij, in het bijzonder de maandelijkse exposities die er vanaf 1984 zijn, naast de jaarlijkse Open Monumentendag. Hij was initiatiefnemer voor de Open Atelierroute in Wateringen en de laatste jaren bestuurslid van de Culturele Raad. De opening is zaterdag 7 december a.s. om 14.00 uur.

Wim van Staalduinen is al vanaf zijn 15e jaar bezig met kunst. Hij begon met potlood, en conté (tekenkrijt). Op latere leeftijd heeft hij een cursus gevolgd voor illustrator, maar heeft daar niet zijn beroep van gemaakt. In 1997 volgde hij een schildercursus bij Kees Fluitman in Rijswijk en werd een jaar later lid van de Aquarellisten Kring Westland. Deze schildersgroep exposeerde regelmatig in de regio. Hij schildert stadsgezichten, schepen maar ook bloemen en vogels.

Nelly van der Ende is pas in 2003 begonnen met schilderen, dankzij een cursus in het “ Hof van Heden “ in Naaldwijk. Ineke van der Knaap leerde haar aquarelleren en later Jeanne van Lier schilderen met olieverf. Zij exposeerde vaker, maar niet altijd voor de verkoop. Enkele werken zijn te dierbaar: wel te zien maar niet te koop. Op latere leeftijd heeft ze ontdekt dat ook pianospelen haar veel plezier oplevert.

 

 

De expositie is vrij toegankelijk en elk weekend te bezoeken van zaterdag 7 december tot en met zondag 22 december. De openingstijden zijn van 13.30 tot 16.30 uur. De exposanten zijn zelf zoveel mogelijk aanwezig. De Hofboerderij ligt aan de Hoflaan 1 te Wateringen en is goed toegankelijk voor mindervaliden. De expositie vindt plaats onder verantwoordelijkheid van de Culturele Raad Wateringen-Kwintsheul. (www.crwateringen.nl)