Winterexpositie in Hofboerderij: “Natuurlijk !”


In januari en februari exposeren Joke Kap met schilderijen en Agnes Esenkbrink met beelden in de Hofboerderij.


Joke Kap is geboren in 1947 en woont in Naaldwijk. Zij schildert vanaf 1994 bij het Kreatief Centrum in Hoek van Holland. Ze begon met aquarel en acryl techniek maar werkt de laatste jaren vooral met olieverf. Haar inspiratiebron is vooral de natuur: bloemen, tuinen en landschappen. Soms ook zijn dieren, dorps- en zeegezichten haar onderwerp. Het werk is altijd figuratief en kleurrijk. Ze exposeerde eerder in het Reinier der Graaf Ziekenhuis, het Ministerie van Economische Zaken, de Naaldhorst en andere locaties in de regio.

Agnes Esenkbrink. Woont sinds 1993 in Naaldwijk en werkte als stylist en modeontwerper voor Nederlandse warenhuizen. In 2015 besloot ze zich volledig op haar kunstenaarschap te richten. Ze schreef een roman die een inkijk geeft in de mode-industrie. Daarna maakte ze sculpturen die ze ‘Slow Fashion Stones’ noemt. Op deze beelden plaatst ze klassieke dessins die staan voor tijdloosheid. De beelden worden gepresenteerd op kussens die gemaakt zijn van kleding, zoals oud suède. Ze werkt het liefst direct uit de steen, zonder proefmodellen. Het schakelen, zoeken en meebewegen is haar uitgangspunt. Agnes werkt ook in opdracht, maakt gedenkstenen en geeft beeldhouwlessen. Ze is lid van het Westlands Kunstenaarscollectief WIT.

De expositie is vrij toegankelijk en elk weekend te bezoeken tot en met zondag 1 maart. De openingstijden zijn van 13.30 tot 16.30 uur.

De exposanten zijn zelf zoveel mogelijk aanwezig.

De Hofboerderij ligt aan de Hoflaan 1 te Wateringen en is goed toegankelijk voor mindervaliden.

De expositie vindt plaats onder verantwoordelijkheid van de Culturele Raad Wateringen-Kwintsheul. (www.crwateringen.nl)