“Gevleugelde schoonheid” in de Wateringse Hofboerderij: schilderijen en keramiek.

In november is er weer een dubbelexpositie te zien in de Hofboerderij. Het thema is “Gevleugde schoonheid; schoonheid krijgt vleugels”. De exposanten zijn Marieke Zandvoort, met schilderijen en Hans Middendorp met keramiek

Marieke Zandvoort woont in Rijswijk. Eind jaren negentig is ze aquarellen gaan maken. Voornamelijk bloemen en abstract. Vanaf 2010 is ze in pastelkrijt dierenportretten gaan maken. De snoeten van dieren probeert ze zo goed mogelijk te treffen. Vanaf die tijd begon ze ook op doek te schilderen. Fantasiedieren kwamen zo uit de verf, veelal (zoog)dieren met vlindervleugels. Ze gebruikt iriserende verf, zoals in de vleugels van vlinders. Haar liefde v oor dieren komt goed naar voren in haar werk.


  

 

 

Hans Middendorp woont in Monster en is geboren in 1949 te Loosduinen als tuinderszoon, daardoor heeft hij altijd interesse gehad voor groen en natuur. Hij koos dan ook voor het vak van hovenier, dat hij nog steeds uitoefent, maar dan als hobby. Zijn verdere hobby's zijn, wandelen, imkeren en het maken van keramiek. Daar kan hij je ook zijn creativiteit in kwijt. Ondanks dat hij al zo'n 12 jaar met heel veel plezier verbonden is aan ’t Atelier in Naaldwijk is dit de eerste keer dat hij exposeert.

De expositie is vrij toegankelijk en is elk weekend te bezoeken van zaterdag 2 november tot en met zondag 1 december. De openingstijden zijn van 13.30 tot 16.30 uur. De exposanten zijn zelf zoveel mogelijk aanwezig tijdens deze tijden.
De Hofboerderij ligt aan de Hoflaan 1 te Wateringen en is goed toegankelijk voor mindervaliden. De expositie vindt plaats onder verantwoordelijkheid van de Culturele Raad Wateringen-Kwintsheul.