Pakje Kunst van start in de Hofboerderij

In de Hofboerderij is woensdag 21 oktober een automaat geplaatst, waar je kunst uit kan trekken. Deze voormalige sigarettenautomaat is omgebouwd tot een PAKJE KUNST automaat. Voor 2 x 2 euro trek je een pakje, ter grootte van een sigarettenpakje. Aan de buitenkant zien alle pakjes er hetzelfde uit. In elk pakje zit echter een uniek kunstwerkje en een bijlage met informatie over de lokale kunstenaar die het gemaakt heeft. Er doen meer dan 20 verschillende kunstenaars mee, dus de diversiteit is groot. Het is altijd een verrassing wat je krijgt.

Dit van oorsprong Tilburgse initiatief – gestart in 2016 - van kunstenaar Ronalt Schrauwen sluit perfect aan bij de bedoeling van Hofboerderij, namelijk mensen kennis te laten maken met wat kunst eigenlijk is of kan zijn. Met PAKJE KUNST presenteren kunstenaars uit de regio Westland, Delft en Delfgauw zichzelf met een uniek kunstwerk. 

Op 31 oktober wordt de automaat officieel in gebruik genomen. De komende maanden staat deze in de Hofboerderij, maar daarna gaat de automaat zwerven door het Westland, Delft en Miidden Delfland.

Een PAKJE KUNST kost €4 (2 x 2 euromunten)

We zijn - aangepast en beperkt - open!

Voorzover mogelijk zijn er weer activiteiten in de Hofboerderij. Het maximum aantal bezoekers is 22. Er is een looproute, een dispencer en er wordt 1,5 meter in achtgenomen. 

Inmiddels zijn er twee zeer geslaagde koffieconcerten geweest. Beide op resevering vooraf en uitverkocht.

.

foto: Betsie Zuiderwijk

Elk weekend in oktober is de Hofboerderij weer (aangepast) open van 13.30 tot 16.30 uur voor de exposities. Dit weekend nog van Adrie Huisman. "Bookart" Elk weekend vrij te bezoeken.Zie verder onder het tabblad exposities.

Ook is er nieuwe serie cursussen gestart.  Zie onder het betreffende tabblad,.: er is nog - beperkt - plaats. Uiteraard pok met inachtneming van de bekende RIVM richtlijnen. We werken met een protocol dat u na aanmelding ontvangt.


Het Filmhuis “De Hofboerderij” heeft alles nog stop gezet. Dit heeft vooral te maken met de maximale capaciteit van 22 bezoekers. We hopen in januari 2021 weer te kunnen starten, maar dit hangt uiteraard af van de dan geldende richtlijen.

 

Laatste weekend Solo expositie Adrie Huisman

Dit weekend kunt u voor het laatst deze expositie bezoeken: "Bookart". In de hal ziet u een collaga van Adrie die hij maakte na de Charly Hebdo aanslag. Helaas weer verrassend actueel.. Hij geeft u graag een toelichting. Daarnaast laat hij mooi keramiek zien, door hem in China vervaardigd, collages en bewerkte liederen boeken. Vrij toegankelijk, zaterdag 24 en zondag 25 oktober van 13.30 tot 16.30 uur!