Laatste dag Rabo Westland Clubkasactie!

Leden van Rabo Westland hebben tot 15 oktober de mogelijkheid vijf stemmen uit te brengen op een Westlndse Club of organisatie. Elke stem is minstens € 2,- waard en u kunt maximaal twee stemmen op 1 Club uitbrengen. Denkt u daarbij ook aan de Culturele Raad? We krijgen geen dubbeltje subsidie en doen alles met vrijwilligers. Vorig jaar hebben we ruim € 400,- opgehaald en we gaan dit jaar voor € 500,- Maakt u dat mogelijk? Graag !

De cursussen gaan weer van start

Begin november starten er een vijftal interessante cursussen op het gebied van Kunst en Cultuur in Wateringen. De afgelopen twee jaar waren er al ruim 250 deelnemers aan de diverse door de Culturele Raad Wateringen-Kwintsheul georganiseerde cursussen.

Beeldend kunstenaar Arnold Beugelsdijk geeft op vier maandagochtenden vanaf 5 november de cursus “Kijken naar Kunst”. Licht, vorm en kleur als bouwstenen voor alle kunst komen aan bod, evenals “Het Portret” en diverse kunststromingen. Afgesloten wordt met een portret van de alleskunner Picasso. Op vier dinsdagavonden, vanaf 6 november laat Beugelsdijk 16 “Filmportretten” zien van toonaangevende Nederlandse kunstenaars. Van bekend (Co Westerik) tot minder bekend, maar altijd verrassend.

Kunsthistorica Tieleke Huybers geeft op zes maandagmiddagen, te beginnen op 5 november de cursus “De Weg der Wonderen”; de Pelgrimstocht van Canterbury naar Rome die bisschop Sigeric rondom het jaar 1000 heeft afgelegd. Zijn reisverslag is nog steeds inspirerend. Op zes dinsdagochtend, te beginnen op 6 november, wordt de cursus “Gouden Momenten uit de Beeldende Kunst” aangeboden. Egyptische Fayumportretten, de wandschilderingen uit Santorini en mozaïeken uit de Byzantijnse en Romeinse tijd komen aan bod. Deze cursus gaat door bij 10 deelnemers. Tot slot geeft Tieleke Huybers op zes dinsdagmiddagen, te beginnen op 6 november, de cursus “Tussen het Midden Oosten en het verre Azië”. Oost Turkije, Armenië, Uzbekistan en noordwest India hebben nog veel meer te bieden dan de Taj Mahal. Zie verder onder de tab "Cursussen".

 

Creatief de winter door in de Hofboerderij

In september 2018 is in de Hofboerderij “Middenhof”, Hoflaan 1, Wateringen weer het nieuwe cursus seizoen begonnen. Onderstaande cursussen worden georganiseerd onder verantwoordelijkheid van de Stichting De Hofdames, medegebruiker van de Hofboerderij..

Er is nog plaats bij een van de volgende cursussen uit ons gevarieerd cursusprogramma.
Hebt u iets leuks gevonden, schrijft u zich dan zo snel mogelijk in.
Wilt u extra informatie betreffende een cursus, dan kunt u een van onderstaande telefoonnummers bellen:

  • Mevr. M. Brabander tel:  070-3939599
  • Mevr. M. Ketel tel:  0174-297039
  • Mevr. C. Hofland tel:  06-12656521 (alleen voor pottenbakken) | e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

 
Op ons programma staan de volgende cursussen

maandagavond  Pottenbakken/boetseren 
dinsdagavond  Bloemschikken/Beginners en Ver gevorderden
woensdagochtend Bloemschikken/Ver gevorderden en beginners
woensdagmiddag Knutselen voor de jeugd van 5 t/m 12 jaar
Van 2 tot 4 uur, € 3,- per kind
woensdagavond   Bloemschikken/Vervolg plus
donderdagochtend Tekenen/schilderen 
donderdagmiddag  Tekenen/schilderen 
  Bloemschikken/Gevorderden en
Ver gevorderden plus
donderdagavond Tekenen/schilderen  
  Bloemschikken/Ver gevorderden plus
en Hobbyclub
Workshop Kerststuk maken op 10 en 11 december 2018.
 
Vragen kunt U ook stellen via ons e-mail adres:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.;