Helaas, wellicht zijn we pas op zaterdag 5 juni 2021 weer open..

 Pakje Kunst gaat door - nu per post!

Eind oktober vorig jaar  trok wethouder Piet Vreugdenhil het eerste "PAKJE KUNST" uit de automaat.  Deze voormalige sigarettenautomaat is omgebouwd tot een PAKJE KUNST automaat. Voor 2 x 2 euro trek je een pakje, ter grootte van een sigarettenpakje. Aan de buitenkant zien alle pakjes er hetzelfde uit. In elk pakje zit echter een uniek kunstwerkje en een bijlage met informatie over de lokale kunstenaar die het gemaakt heeft. Er doen meer dan 20 verschillende kunstenaars mee, dus de diversiteit is groot. Het is altijd een verrassing wat je krijgt. 

Dit van oorsprong Tilburgse initiatief – gestart in 2016 - van kunstenaar Ronalt Schrauwen sluit perfect aan bij de bedoeling van Hofboerderij, namelijk mensen kennis te laten maken met wat kunst eigenlijk is of kan zijn. Met PAKJE KUNST presenteren kunstenaars uit de regio Westland, Delft en Delfgauw zichzelf met een uniek kunstwerk. Inmiddels hebben al zo'n 200 pakjes hun weg gevonden!

De komende maanden staat deze in de Hofboerderij, maar daarna gaat de automaat zwerven door het Westland, Delft en Midden Delfland. Ondanks de sluiting tot eind april is het mogelijk pakjes kunst te kopen. Een mailtje naar naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en u wordt geinformeerd over de mogelijkheden. Elk pakje blijft € 4,- kosten al komen er nu wel verzendkosten bij.

Drieluik expositie weer uitgesteld...

Uiteraard onder een Corona voorbehoud hopen we in mei weer open te kunnen voor de eerste expositie in het nieuwe jaar. Georgina de Bode uit Naaldwijk exposeert met mooie sfeervolle foto's van veelal Westlandse gebouwen en ensembles. Ulbe Spaans uit 's Gravenzande laat ook foto's zien, maar dan landschappen. Werk dat de bezoekers ook anders naar deze regio laat kijken. Om het trio te completeren kunt u werk zien van Danielle Looye: sieraden in allerlei vormen en soorten, naast  kleurrijke unieke -maar ook praktische - tafeltjes. Een bezoek meer dan waard!

De openingstijden zijn: elke zaterdag en zondag van 13.30 tot 16.30 uur en uiteraad: vrij toegankelijk - maar wel Coronaproof.

Meer informatie over deze expositie t.z.t. onder het tabblad Exposities

 

Wil Miete is niet meer..

Deze week stond er een mooi artikel in het A.D. over Wil Miete uit Kwintsheul. In de serie "Van Wieg tot Graf "werd er terecht aandacht besteed aan zijn overlijden. Ik kende hem als WOS reporter en sprak hem weleens als ik hem tegenkwam in het dorp. Twee jaar geleden hoorde ik dat hij ooit het CRW logo had ontworpen.Een logo dat we tot de dag van vandaag gebruiken. Toen nam ik mij voor hem de eerste de beste keer dat ik hem tegenkwam voor te bedanken en op terug te kijken. Maar ik kwam hem niet meer tegen in zijn scootmobiel bij Albert Heijn. Nu las ik waarom: hij was verhuisd naar Delft. Nu zal ik hem nooit meer tegenkomen,maar blijft het door hem ontworpen logo van de CRW over om op terug te kijken...

3 maart 2021

Eric Borggreve