Historie van het filmhuis

Al meer dan 16 jaar een succes

In het voorjaar van 2005 ontstond in het toenmalige CRW bestuur het idee een kleinschalig filmhuis op te zetten in ‘De Hofboerderij’. Een aantal mensen ging deze uitdaging met enthousiasme aan. Zij besloten om 1 keer per maand op de 2e vrijdag van de maand, uitgezonderd in de maanden juli en augustus, in de avond een filmvoorstelling te houden. De keuze van de films werd bepaald na selectie en beoordeling van de betere films uit het actuele aanbod van de georganiseerde filmhuizen in Nederland. Met het huren van apparatuur en projectiescherm van Kunstuitleen Delft en podiumdelen van gemeente Westland was op vrijdag 9 september 2005 de eerste filmvoorstelling een feit. Bezoekers genoten van de film ‘Pane e Tulipani’.


Filmhuis ‘De Hofboerderij’ bood aan maximaal 50 bezoekers een plaats. Al snel bleek het filmhuis in een behoefte te voorzien. De toeloop was zelfs zo groot dat men in datzelfde seizoen van kaartverkoop aan de deur moest overschakelen naar een reserveringssysteem via internet. Hierdoor werden belangstellenden bij de entree niet meer teleurgesteld met de mededeling ‘Uitverkocht’.


In september 2008 besloot men op dezelfde 2e vrijdag van de maand ook een middagvoorstelling te organiseren. Met een nieuwe groep bezielde vrijwilligers werd er nog meer inhoud en vorm gegeven aan het filmhuis. Ook het matinee bleek een succes.


Met faciliteiten inmiddels in eigen beheer, een gevarieerd en boeiend aanbod van kwaliteitsfilms in voorbijgaande jaren, een bevlogen groep vrijwilligers en de sympathieke belangstelling van gezellige bezoekers bestond het filmhuis in 2021 16 jaar. De sfeer die het oude monumentale pand biedt, speelt daarbij ook zeker een rol.

 

Wij gaan ervan uit nog vele jaren kwaliteitsfilms uit het genre klassiekers en arthouse films in het filmhuis ‘De Hofboerderij’ te kunnen tonen.

Ja ik wil op de hoogte blijven van de programmering en ontvang graag de nieuwsbrief
Ja ik wil op de hoogte blijven van de programmering
en ontvang graag de nieuwsbrief
filmhuis@crwateringen.nl
Scroll to Top