WOP 22 april

Westlands Open Podium  22 April

 

22 April is er weer een Westlands Open Podium. Dit keer met de oudgedienden van de muziekwerkgroep Bep en Ton Wessling op viool en cello met Arno Bol die het trio compleet maakt met zijn pianospel. Hierna zal Paula Bol voor ons zingen. Zij wordt begeleid door haar man Arno Bol op piano.

Trio viool, Cello en Piano

 • Bep Wessling viool
 • Ton Wessling cello
 • Arno Bol piano

Zij spelen:

 • Cantabile van G.Hoth
 • Appassionato van F.Fourdrain
 • 3 Miniatures van F. Bridge

Zangeres Paula Bol

Begeleid op piano door Arno Bol

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neem uw (klein)kinderen gratis mee naar onze mooie concerten of de open podia!

 

De zaal gaat open 11.30 uur, concertaanvang is 12.00 uur.

Entree volwassenen € 2,50, inclusief koffie, thee, water of limonade.

Kinderen hebben gratis toegang. Reserveren is niet mogelijk.

Cultureel Centrum Hofboerderij, Hoflaan 1,  2291 CP Wateringen.

Koffieconcert 13 mei 2018

Koffieconcert 13 mei: Trombone kwartet    

Vier musici besloten in september 2014 tot de bijzondere formatie van een trombonekwartet. Zij leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en hadden allemaal een grote voorliefde voor kamermuziek. Al kwamen zij van allerlei culturen en landen, in hun gezamenlijke muzikale passie,interesse en ideeën creëren zij een prachtige klankeenheid,

Hun doel is trombone muziek onder een breder gehoor te verspreiden.Om dit te bereiken overkoepelen zij allerlei muziekstijlen, van keurig klassiek tot swingende jazz tot hedendaagse muziek.

Inmiddels treedt het Slide Resistance op in vele festivals en in allerlei zalen.

Het kwartet bestaat uit:

 • Georgios Kachrimanis
 • Ledion Zhupali
 • Vittorio Gentilini
 • Ricardo Almeida

Zij zullen ons verrassend trakteren op subtiele en swingende klanken bij een muziekreis door de eeuwen heen.

Meer informatie op www.slideresistance.com  

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Het concert begint om 12.00 uur, de zaal gaat om 11.30 uur open en de entree bedraagt voor volwassen € 7,50, inclusief koffie, thee, water of limonade. Kinderen zijn gratis. Adres: De Hofboerderij hoflaan 1  / Heulweg 9 Wateringen

Reserveren is niet mogelijk.

 

Koffieconcert 18 maart 2018

Zondag 18 maart Koffieconcert met piano en viool

Zondag 18 maart komen de Russische violiste Danielle Daoukayeva en de Kazachstaanse pianiste Gulmira Issabekova een mooi co23-02-2018ncert verzorgen. Beide jongedames hebben ettelijke belangrijke muziekprijzen in de wacht gesleept.  Zij zijn op verschillende podia in Nederland en daarbuiten ook als duo te horen geweest.

Danielle Daoukayeva is geboren in Amersfoort  en begon op 5 jarige leeftijd met haar vioolstudie Zij was laureaat bij meerdere zeer belangrijke concoursen en eersteprijswinnares in 2012 van het Prinses Christina Concours en in 2015 van de Grote Kamermuziek Prijs De Doelen.

Gulmira Issabekova begon in Kazachstan als 5 jarige haar muziekonderwijs aan de Muziekacademie. Aan het Conservatorium P. I. Tchaikovsky in Moskou studeerde zij in 2014 af voor solo piano met hoogste onderscheiding. Zij speelde op diverse grote internationale festivals en in vele steden binnen Rusland en Kazachstan.  Zij vervolgt als master student haar studie in Den Haag.

 

Programma volgt

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Het concert begint om 12.00 uur, de zaal gaat om 11.30 uur open en de entree bedraagt voor volwassen € 7,50, inclusief koffie, thee, water of limonade. Kinderen zijn gratis.

Adres: De Hofboerderij hoflaan 1  / Heulweg 9 Wateringen

Reserveren is niet mogelijk

Westlands open podium 18 februari 2018

 

Westlands Open Podium : Opera van Tsjaikovksi

Opera van Tsjaikovksi Het verhaal van Ibn-Hakia 'Het verhaal van Ibn-Hakia' wordt gezongen en gespeeld door de Hakia-groep uit Den Haag in de vertaling van Paul Giesbertz. Het is gebaseerd op het romantische muzieksprookje Iolanta met de betoverend-prachtige muziek uit de laatste opera van Peter Tsjaikovski op libretto van Modest Tsjaikovski over een historische dame uit de Middeleeuwen, de vermeend blinde prinses Yolande van Lotharingen.

In het 15de eeuwse Zuid Frankrijk leeft de blinde prinses Iolanta beschermd in een paradijselijke tuin.

Aan haar vader Koning René zegt de vermaarde Moorse hofarts Ibn-Hakia dat zij moet weten van haar blindheid om ervan te kunnen genezen. Ridder Vaudemont verdwaalt met Hertog Robert tijdens een jachtpartij, ontmoet Iolanta en zij worden onmiddellijk verliefd op elkaar. Doordat Iolante hem tweemaal een witte roos geeft in plaats van een rode, beseft de jonge ridder dat zijn geliefde blind is.

Hij probeert haar het wezen van licht en kleur uit te leggen. De koning ontdekt het, wordt heel boos en dreigt de ridder met de dood; alleen Iolanta's genezing kan hem nog redden. Omdat het leven van haar geliefde op het spel staat, wenst Iolanta dat ze zou kunnen zien. Ze vraagt de arts haar te behandelen en de behandeling slaagt. Nu was Iolante eigenlijk ten huwelijk beloofd aan de hertog van Bourgondië, maar hertog Robert blijkt gelukkig van een ander te houden, dus niets staat het geluk van Vaudemont en Iolanta in de weg. 

 

Rolverdeling

Iolanta, prinses (sopraan): Pauline van Dongen

René, koning (bas)          Wim van der Leeuw

Robert, hertog (bariton)   Paul Giesbertz

Vaudemon, graaf (tenor)  Paul de Leu

Ibn-Hakia, arts (bariton)   Jan Peter Versteege

Marta (counter-alt)          Netty Verseput

Brigitta (sopraan)            Tineke Dijkstra

Laura (mezzo sopraan)    Ankie Korsten

Hofdame 1 (sopraan)      Lucia Schouten

Hofdame 2 (alt)              Margret Schouten

Hofdame 3 (alt)              Roosje Schouten

piano                             Sergey Smirnov

viool                              Frank Zeppenfeldt

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neem uw (klein)kinderen gratis mee naar onze mooie concerten of de open podia!

Het volgende koffieconcert is op zondag 18 maart 2018 met violiste Danielle Daoukayeva en pianiste Gulmira Issabekova. De zaal gaat open 11.30 uur, concertaanvang is 12.00 uur. Entree volwassenen € 2,50, inclusief koffie, thee, water of limonade. Kinderen hebben gratis toegang. Reserveren is niet mogelijk. Cultureel Centrum Hofboerderij, Hoflaan 1, 2291 CP Wateringen.

Koffie concert 21 januari 2018

 

Koffieconcert zondag 21 januari trio Kodama

De muziekwerkgroep van de culturele raad Wateringen organiseert weer een mooi koffieconcert. Dit keer met het trio Kodama bestaande uit 

 • Momoko Noguchi         – viool
 • Elisabeth Runge           – altvioolTrio Kodoma
 • Mileva Fiavola              – cello

Kodama zijn in de Japanse folklore boomgeesten, die als bomen leven in de bergen.  Hun strijkinstrumenten zijn als het ware begeesterend hout, van bomen gemaakt. 

Violiste Momoko is op 5 jarige leeftijd begonnen met viool volgens de Suzuki methode. Ze is afgestudeerd aan de Tokyo University of Music and Fine Arts en afgestudeerd (cum laude) aan de Hochschule für Musik und Theater Hamburg. Sinds 1993 is Momoko Noguchi verbonden aan het Residentie Orkest.

De Duitse Altvioliste Elisabeth is afgestudeerd studeerde af aan de conservatoria van Leipzig en Wenen. Na een vaste baan bij het Opernhaus Graz, Oostenrijk, is ze sinds 2006 lid van het Residentie Orkest. 

De Tjechische celliste Mileva Fialova studeerde aan de Academy of Arts in Praag en aan het Conservatoire de Genève, waar zij de ‘Premier prix de virtuosité’ behaalde. Van 1983 tot 1992 was ze docent aan het Conservatoire de Sion. In 1993 trad zij toe tot het Resid

entie Orkest als plaatsvervangend aanvoerder. 

Kinderen gratis 
Kinderen zijn gratis. Dus neem uw kleinkinderen mee naar onze mooie concerten.

 

Het volgende concert is zondag 18 februari.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Het concert begint om 12.00 uur, de zaal gaat om 11.30 uur open en de entree bedraagt voor volwassen € 7,50, inclusief koffie, thee, water of limonade. Kinderen zijn gratis.

Adres: De Hofboerderij hoflaan 1  / Heulweg 9 Wateringen

Reserveren is niet mogelijk

 

Koffie concert 17 december 2017

 

Koffieconcert met oude muziek ensemble Ars Baroca

 

Zondag 17 december organiseert de culturele raad Wateringen weer een koffieconcert. Dit keer met het oude muziek ensemble Ars Baroca. Het jonge oude-muziek-gezelschap Ensemble Ars Baroca streeft ernaar om op gezette tijden in het kerkelijk jaar, zoals in de Passietijd voor Pasen, de Adventstijd en de Kersttijd, geestelijke muziek uit vroeger eeuwen in een eigentijdse maar stijlgetrouwe snit onder de mensen brengen. Centraal in dit koffieconcert bij de aanloop naar de Kersttijd staat de lofprijzing van Maria.

 

Programma

Drie componisten hebben het verhaal van de bezoeking van Maria door de Aartsengel met de aankondiging van de komst van Jezus: Magnificat anima mea Dominum

 • J S Bach 1685 –1750               
 • R H van Rijn 1606 –1669          
 • G Ph Telemann 1681 –1767

 

Kinderen gratis 
Vanaf nu zijn kinderen officieel gratis. Dus neem uw kleinkinderen mee naar onze mooie concerten.

 

Het volgend concert is zondag 21 januari met damestrio KODAMA met viool, alt-viool en cello.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Het concert begint om 12.00 uur, de zaal gaat om 11.30 uur open en de entree bedraagt voor volwassen € 7,50, inclusief koffie, thee, water of limonade. Kinderen zijn gratis.

Adres: De Hofboerderij hoflaan 1  / Heulweg 9 Wateringen

Reserveren is niet mogelijk

 

Koffie concert 19 november 2017

 

Willemijn Knödler en Yukiko Hasegawa 

 

Zondag 19 november hebben we weer een bijzonder koffieconcert: cello en piano. Celliste Willemijn Knödler zal met de pianist Yukiko Hasegawa werken van Bach, Beethoven en Brahms spelen.

Programma

 

  • L van Beethoven 1770 - 1827 7 Variaties op het thema 'Bei Männern …' uit 'die Zauberflöte' van WA Mozart
  • F Schubert 1797 - 1828 Gretchen am Spinnrade Aufenthalt
  • J Brahms 1833 - 1897 Sonate op 38 in e-klein Allegro non troppo Allegretto quasi minuetto AllegroWillemijn Kndler

 

 

Willemijn Knödler studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en het Conservatorium van Amsterdam bij Monique Bartels, Gregor Horsch en Doris Hochscheid, en behaalde haar Masterdiploma in 2012 aan de Royal College of Music in Londen bij Melissa Phelps.  Willemijn heeft een lespraktijk bij haar thuis in Den Haag en aan het Koninklijk Conservatorium.In Zuid-Frankrijk assisteert zij bij de zomercursussen van celliste Lowri Blake. Meer informatie over Willemijn vindt u hier: www.willemijnvioloncello.simplesite.com

 

Yukiko Hasegawa krijgt in Japan op vierjarige leeftijd haar eerste pianolessen. Vanaf 1998 studeert ze piano in Tokio. Nadat zij de fortepiano's van het Hamamatsu Museum van Muziekinstrumenten leert kennen, zet zij vanaf 2005 haar studie voort aan het Conservatorium van Amsterdam bij Willem Brons en studeert zij af in fortepiano bij Bart van Oort en Stanley Hoogland. Meer informatie over Yukiko vindt u hier: www.yukikohasegawa.com/

  -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Het concert begint om 12.00 uur, de zaal gaat om 11.30 uur open en de entree bedraagt  € 7,50, inclusief koffie, thee of limonade.

Adres: De Hofboerderij hoflaan 1  / Heulweg 9 Wateringen

Reserveren is niet mogelijk

Westlands Open Podium 22 oktober 2017

Westlands Open Podium 22 oktober

 

 

Bij het eerste Westlands Open Podium van dit seizoen zullen onder meer de broers Lincan een mix van klassieke, balkan en zigeuner muziek laten klinken. Albert, de jongste van de twee, speelt viool en Florin, de oudere, piano. Zij maken zo jong als ze zijn al weergaloos muziek gezien de prijzen die zij al toebedeeld hebben gekregen. Zij komen dan ook uit een muzikale familie die Roemeense wortels heeft, maar ze wonen in de buurt, namelijk in Zoetermeer.


Daarnaast is er ook ruimte voor minder ervaren jeugdigen of ouderen die muziek maken. 

Opgeven voor de komende 3 open podia in het voorjaar op respectievelijk 18 februari, 22 april en 18 juni kan nog steeds, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

_____________________________________________________________________

Het concert begint om 12.00 uur, de zaal gaat om 11.30 uur open en de entree bedraagt  € 2,50, inclusief koffie, thee of limonade.

Koffieconcert 19 februari 2016

19 Februari is er weer een koffieconcert. Dit keer een bijzonder duo, dat niet alleen muziek maakt maar er ook een leuke voorstelling van maakt:

 

Rabbits

Rabbits at top speed

 

Bestaande uit:            

          Sopraan: Florien Hilgenkamp

          Piano:Celia García-García

 

Muziek van onder meer:

           Rossini, Debussy, Wolf en Fauré.

 

 

 

Reacties op eerdere voorstellingen:

          “Nog zelden zoiets moois gezien."

          "Fantastische pianist met zo veel gevoel en emotie en een zangeres met een stem die je tot in het diepste raakt!"

 

Meer informatie over het duo kunt u hier vinden: http://rabbitsattopspeed.com/

 

Het belooft dus een weer mooie voorstelling te worden.

_____________________________________________________________________

Het concert begint om 12.00 uur, de zaal gaat om 11.30 uur open en de entree bedraagt  € 7,50, inclusief koffie, thee of limonade.

Reserveren is niet mogelijk.

 Komende concerten bij de muziekwerkgroep

19 maart 2017                    Westlands Open Podium

16 april 2017                      Gitarist Bouke Dittmar 

21 mei 2017                       Harpiste Colet Nierop 

Koffieconcert 20 november 2016

 

20 november is er weer een koffieconcert. Dit keer gaat de bijzondere pianist Andrew Wright samen met Juris Klavins op Cello voor ons optreden. 

Klavins en WrightAndrew is een internationaal erkend pianist. Zijn orkestrale debuut had hij bij het State Orchestra in Michoacan, Mexico. Andrew heeft als solist gespeeld met orkesten in de Verenigde Staten, Mexico en Nederland. Hij trad al op in meer dan een dozijn radio- en tv-uitzendingen. Zijn vele prijzen omvatten onder andere de hoogste toegekende prijs op de 2012 Vienna International Piano Competition, en de eerste prijs met unanimiteit van stemmen van de jury op de 2011 San Daniele International Piano Meeting. Sinds zijn verhuizing naar Nederland in 2009, heeft hij optredens gehad in zalen als het Concertgebouw in Amsterdam, de Anton Philipszaal in Den Haag en het Concertgebouw Vereniging Nijmegen. Hij heeft op een aantal van de meest prestigieuze festivals in Noord-Amerika gespeeld.

De cellist Juris Klavins heeft gestudeerd aan de koninklijke conservatorium van Brussel en doet nu zijn master aan de Brusselse hogeschool. In 2012 won hij de K. Davidov' international cello competition.

Zij zullen samen het volgende voor u spelen

L v Beethoven  Variaties op thema “Bei Männern, welche Liebe fühlen" van Mozart.

R Strauss         Sonate opus 6 in F

 1. Allegro con brio
 2. Andante ma non troppo.
 3. Finale - Allegro vivo.

Hier kunt u alvast Andrew Wright beluisteren:

 

Wie nieuwsgierig is naar Juris Klavins kan hem hier beluisteren, samen met een andere pianiste:

 

 

 

 

 

 

 

 

_________________________________________________________________________________

Het concert begint om 12.00 uur, de zaal gaat om 11.30 uur open en de entree bedraagt  € 7,50, inclusief koffie, thee of limonade.

Reserveren is niet mogelijk.

 

Komende concerten bij de muziekwerkgroep

22 januari 2017                  Sarasvati Trio

19 februari 2017                 Duo Rabbits at top speed

19 maart 2017                    Westlands Open Podium

16 april 2017                      Gitarist Bouke Dittmar 

21 mei 2017                       Harpiste Colet Nierop

 

Koffieconcert 22 januari 2016

22 Januari is er weer een koffieconcert. Dit keer met het Sarasvati Trio.

Het Sarasvati Trio bestaat uit de jonge internationaal gelauwerde musici: 

 • Denise van Leeuwen, klarinet
 • Carlos Nicolás, cello
 • Pablo Moreno Camacho, piano.

Zij hebben ieder ook als solist al met verschillende beroepsorkesten opgetreden.

Meer informatie over het trio is hier te vinden: http://www.deniselilianvanleeuwen.nl/sarasvati-trio.html

Het ensemble speelt voor ons muziek uit hun programma Souvenirs :

Ludwig Beethoven opus 11 het “Gassenhauer” Trio.
I. Allegro con brio
II. Adagio
III. Allegretto - Thema: Pria ch'io l'impegno, con variazoni

Johannes Brahms uit opus 114 Klarinettrio in a klein
I Allegro

Max Bruch uit opus 83 Stücke für Klarinette, Viola/violencello und Klavier
II. Allegro con moto
III. Andante con moto
V Rumänische Melodie, Andante

Het belooft weer een mooie muziekmiddag te worden.

_________________________________________________________________________________

Het concert begint om 12.00 uur, de zaal gaat om 11.30 uur open en de entree bedraagt  € 7,50, inclusief koffie, thee of limonade.

Reserveren is niet mogelijk.

 

Komende concerten bij de muziekwerkgroep

19 februari 2017                 Duo Rabbits at top speed

19 maart 2017                    Westlands Open Podium

16 april 2017                      Gitarist Bouke Dittmar 

21 mei 2017                       Harpiste Colet Nierop

 

Westlands podium 25 oktober 2015

Deze keer staan er een instrumentaal en een vocaal optreden op het programma.

We beginnen met klarinetensemble De Toblies. Zij spelen:

 

 • Gustav Holst – Hymne uit ‘The Planets’
 • Béla Bartók - Three Folk Dances, Allegro non troppo, Andante en Allegro giocoso
 • G.F. Handel - Sarabande
 • Peter Martin - Blues

 

Vervolgens speelt het Ensemble Haags Hout, bestaande uit Petra Wielders, Annelies van Rumpt en Anja Tobel, (bas)klarinet, de volgende stukken:

 • Hans Tobel - Trio Bassoso voor drie basklarinetten, op.13, Scherzando, Andante serioso en Vivo
 • Hans Tobel - Suite voor 2 klarinetten en basklarinet, op.39, Introduction, Walzer, Tango, Bossa Nova en Charleston


De vocale bijdrage wordt verzorgd door zangleerlingen van Helmi Verhoeven:

 •   Marian Noever alt
 •   Edith Heijting sopraan, piano
 •   Hetty Bosveld, piano

Marian Noever heeft al een aantal jaren zangles bij Helmi Verhoeven, eerst verbonden aan het Koorenhuis en nu aan de Muziekacademie Den Haag. Nadat Edith Heijting ook zangles ging nemen, bleek dat zij prachtig met elkaar klonken, zodat zij als duo al regelmatig bij een aantal gelegenheden van zich hebben laten horen. Daarnaast heeft Edith het pianospel weer ter hand genomen. Hetty Bosveld heeft zich voor dit programma bij hen gevoegd. Zij begeleidt zangers en instrumentalisten sinds jaar en dag vanuit de veelsoortige lessen die zij aan het Koorenhuis in Den Haag heeft ontvangen en zij zingt ook zelf in enkele koren mee.

De drie dames verzorgen voor u een mooi herfstprogramma met duetten, liederen en pianomuziek. Zij zingen en spelen de volgende composities:

 • J Brahms - Phänomen
 • A Dvorak - Slavische Dans
 • A Dvorák - De duif op de esdoorn.
 • A Dvorák - Ik zwem van je weg.
 • P Vellones - De Liervogel
 • P Tchaikovsky - (uit: Schoppenvrouw)
 • Het is al avond.. duet Liza en Paulina
 • E Elgar - Sea Pictures, op. 37) 1. Sea Slumber Song, 2. In Haven (Capri), 4. Where Corals Lie
 • F Mendelssohn - Wie kann ich froh und lustig sein, Gruss en Herbstlied.

 

 

 Zondag 25 oktober om 12.00 uur in de Hofboerderij in het Hofpark te Wateringen.

U bent vanaf 11.30 uur van harte welkom om voorafgaand aan het concert te genieten van een kopje koffie of thee.

Entree € 2,50

Westlands Open Podium 19 maart 2017

 

Het damesduo C2 

Carline van der Harg | fluit (saxofoon) 

Carolijn Moulen Janssen | piano (slagwerk) (koordirectie)

 en zij vertolkt voor ons:

 

Wilhelm Popp              

Schwedisches Konzert

 

Westland Klassiek Kamerorkest 

Zij vertolken voor ons:

Unico Wilhelm Graaf van Wassenaer    

Concertino II :               Da capella non presto - Largo - Allegro

 

Ch.W.von Gluck                                              

Orfée :                         Danse des Champs Elysees

 

Herman Strategier       

Symfonietta.

  

En als afsluiter Jan de Vetter op mondharmonica.

 

Het concert begint om 12.00 uur, de zaal gaat om 11.30 uur open en de entree bedraagt  € 2,50, inclusief koffie, thee of limonade. Adres: De Hofboerderij hoflaan 1  / Heulweg 9 Wateringen

Koffie concert 16 april 2017

 

BOUKE DITTMAR OP GITAAR

 

 Bouke Dittmar

Zondag 16 april hebben we weer een bijzonder concert, klassiek gitaar door Bouke Dittmar.

Zoals velen begon Bouke Dittmar in zijn jeugd met popgitaarspel, maar hij schakelde over naar klassiek gitaar voor de vakopleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Enno Voorhorst.

 Masterclasses volgde hij onder andere bij Gary Ryan, Marlon Titre en Laura Young, Peter Vink. Bouke kwalificeerde zich, in de zomer van 2010, in gitaarcompetitie van het grootste gitaarfestival van Europa: 4e Internationaler Gitarren-Wettbewerb Iserlohn.

Hij geeft privé-gitaarlessen in zijn woonplaats Alphen a/d Rijn. Hij is organisator van de Gitaarcirkel aldaar, met het doel liefhebbers van gitaar met elkaar in contact te brengen door een laagdrempelig podium voor hen te creëren.

 

Met zijn rijke kleurenpalet aan gitaarklanken zal hij ons een sfeervolle eerste paasdag verzorgen.

Meer informatie over bouke kunt u hier vinden: http://www.boukedittmar.nl/

En hem beluisteren kunt u hier: https://youtu.be/fRLB-TBgJxY

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Het concert begint om 12.00 uur, de zaal gaat om 11.30 uur open en de entree bedraagt  € 7,50, inclusief koffie, thee of limonade.

Adres: De Hofboerderij hoflaan 1  / Heulweg 9 Wateringen

Koffie concert 21 mei 2017

21 mei is er weer een koffieconcert. Dit keer een krijgen we prachtige harp muziek van Colet Nierop. Colet Nierop Harpiste

De grote liefde van Colet Nierop voor het goede leven uit zich in de sprankelende harpmuziek. Als podiumdier en als docent weet Colet mensen te raken met de klanken van haar oogstrelende harp, maar ook met haar lach en persoonlijkheid.

Zij is een levenslustige, stoere, zeer ervaren harpiste. Colet studeerde harp aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Zij volgde daar bij zeer gerenommeerde harpisten de middelbare school voor jong talent en de HBO-opleiding tot en met het Uitvoerend Musicus en het Theater Musicus examen.

Zij nam tijdens haar studietijd deel aan vele internationale masterclasses. Onder andere bij Park Stickney en Brigitte Sylvestre. Zij speelt in voorstellingen met professionele theatergroepen en treedt als kamermusicus naast haar solowerk regelmatig in verschillende duo's en trio's op. Haar repertoire is breed: het omvat klassiek, licht klassiek, modern, pop en jazz.

Het belooft dus een weer mooie voorstelling te worden.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Het concert begint om 12.00 uur, de zaal gaat om 11.30 uur open en de entree bedraagt  € 7,50, inclusief koffie, thee of limonade.

Adres: De Hofboerderij hoflaan 1  / Heulweg 9 Wateringen

 

Dit seizoen is er nog een Westlands open Podium (WOP) in juni.

Westlands Open Podium 18 juni 2007

Westlands Open Podium 18 juni

In tegenstelling tot aangekondigd is de laatste voorstelling van dit seizoen  zondag 18 juni. We hebben dit keer een vol podium. Voor u zullen de volgende artiesten optreden.

 

Hélèn Franke - zang & Alex Wijnhorst - gitaar.

Hélèn & Alex studeren aan de Kleinkunstacademie. Zij brengen liedjes in een sfeer van herkenning en verbondenheid.

 

Yolande Cornielje - mezzo & Hetty Bosveld - piano

Spelen allebei ook andere instrumenten, zoals trompet en gitaar, maar vergasten ons vandaag met zomerse klanken uit Spanje.

 

De violistjes van de Gypsy Academy met juffie Stieneke van de Suzuki Viool Methode

laten van zich horen in stukken van overal vandaan en misschien zingen ze ook heerlijk samen met ons uit het gouden hollandse repertoire ter ere van vaderdag.

 

 

Het belooft dus een weer leuke voorstelling te worden.

_____________________________________________________________________

Het concert begint om 12.00 uur, de zaal gaat om 11.30 uur open en de entree bedraagt  € 2,50, inclusief koffie, thee of limonade.

Koffieconcert 17 september 2017

Koffieconcert 17 september

 

 

Duo Lautenwerk: Isabel Favilla & Giulio Quirici

 

 

 

We openen het nieuwe seizoen intiem met prachtige oude muziek vertolkt door Duo Lautenwerk. Het ensemble is een duo dat zich specialiseert in Barokmuziek op oude instrumenten en bestaat uit de Italiaanse luitspeler Giulio Quirini en de Braziliaanse blokfluitiste Isabel Favilla. Zij zullen werken van hun nieuwe CD ten gehore brengen.

 

Isabel Favilla

Isabel Favilla 

Isabel Favilla is geboren in Brazilie, studeerde piano, klavecimbel en blokfluit aan de Escole de Música de Brasilia. In 2012 verkreeg ze een tweede master in barokfagot aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Isabel speelt in verscheidene Europese en Zuid-Amerikaanse landen als solist en orkestmusicus met ensembles zoals Concerto d'Amsterdam, La Sfera Armoniosa, Le Concert Bourgeois en Les Muffatti. Momenteel geeft ze les op blokfluit en barokfagot aan de School for Early Music in Amsterdam. Meer informatie over Isabel: www.radioantiqua.com

 

 

 

Giulio Quirici   

Giulio QuiriciDe uit Italië afkomstige Giulio Quirici (luit, theorbe en barokgitaar) trad op met het Orkest van de 18e eeuw onder leiding van Frans Brüggen en speelde met dirigenten als Philippe Pierlot, Mike Fentross, Enrico Gatti, Charles Toet en Milos Valent in de belangrijkste concertzalen en festivals voor barokmuziek in Europa, Giulio behaalde een Master 's degree aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar hij jazz en barokmuziek studeerde. Hij volgde ook cursussen aan de Berklee College of Music, de Akademie für Alte Musik Bremen en de NYC New School for Jazz en hedendaagse muziek.  Meer informatie over Giulio:  www.giulioquirici.com

 

Het belooft dus een weer leuke voorstelling te worden.

_____________________________________________________________________

Het concert begint om 12.00 uur, de zaal gaat om 11.30 uur open en de entree bedraagt  € 7,50, inclusief koffie, thee of limonade.

Westlands Open Podium 30 Oktober 2016

 

30 Oktober is er weer een Westlands Open Podium. Dit keer is muzikale duizendpoot Peter le Feber te gast met zijn leerlingen. Peter le Feber is hoboïst en onder meer verbonden aan het Hofstads jeugd orkest, Blazers Ensemble Giusto, de Skrjabin school en de Muziekacademie Den Haag. Zijn leerlingen zijn zeer divers, van singer-songwriters met zelf gecomponeerde liedjes, tot klassiek pianist. Het belooft een afwisselende voorstelling te worden.

 

_________________________________________________________________________________

Het concert begint om 12.00 uur, de zaal gaat om 11.30 uur open en de entree bedraagt  € 2,50, inclusief koffie, thee of limonade.

Reserveren is niet mogelijk.

 

Een overzicht met komende concerten

20 november Andrew Wright op piano

22 januari Trio, klarinet, cello en piano

19 februari Zang en Piano

19 maart Westlands Open Podium

16 april Bouke Dittmar op gitaar

21 mei Colet Nierop op Harp

Westlands Open Podium februari 2015

Op zondag 22 februari is er weer een open podium. 

Deze keer een optreden van Rolf van den Berg. Toelichting bij de muziekstukken wordt verzorgd door zijn vrouw Mariëtte van den Berg-Nieuwenburg.

Op zijn 20ste heeft Rolf een klein jaar op het conservatorium in  Den Haag gestudeerd, maar is na 1 jaar gestopt. Vervolgens was hij 7 jaar werkzaam als pianodocent via een muziekschool. Daarna al 28 jaar in de IT werkzaam

Sinds 1 ½ jaar studeert hij weer, aan de Schumann Akademie voor docerend musicus, met als hoofdvak piano. Sinds 1 ½ volgt hij jaar ook weer pianoles, bij Arjan Hageman.

 Rolf van der Berg aan de piano

Zijn programma omvat:

 1. Brahms:  

 • Op. 117 - 3 Intermezzi
 • Op. 79 - 2 Rhapsodien

2. Chopin:    

 • Nocturne Op. 9, no.2 - Es groot
 • Nocturne Op. 15, no.2 - Fis groot
 • Nocturne Op. Posthumus - Cis klein

3. Debussy:  

 • Uit Images: Reflets dans l'eau

4. Ravel:      

 • Jeux d'eau

 

 

Vooruitblik Zondag 22 maart:

koffieconcert met Robert la Boresa (fluit en gitaar) en Regina Ederveen (harp).

Zij spelen en zingen joodse liederen, zingen erbij, geven uitleg en vertellen anekdotes met achtergrondinformatie.

 

Het concert begint om 12.00 uur en zoals gewoonlijk bent u vanaf 11.30 uur al welkom.

De entree bedraagt € 2,50, inclusief een kop koffie of thee.

 

Koffieconcert 20 maart 2016

logo

20 Maart hebben we een bijzonder programma met harp en viool.Mara Oosterbaan (viool) en Liesbeth Vreeburg (harp) spelen verschillende bewerkingen en originele composities.

In het eerste stuk, Saint-Saëns Fantaisie, hoort u de laatste uitlopers van de romantiek, terwijl in de filmische Preludes van Dmitri Shostakovich een heel andere klankwereld tevoorschijn komt. De muziek van Pärt is verstild en sober, en laat zowel luisteraar als musicus helemaal tot rust komen. De Roemeense Dansen van Bela Bartok brengen de opzwepende volksmuziek van de Balkan, maar dan wel in een uiterst elegant jasje.

Programma

 • Camille Saint-Saëns – Fantaisie (1907)
 • Dmitri Shostakovich – selectie uit Preludes voor viool en piano op. 34 *
 • Arvo Pärt – Fratres
 • Béla Bartók – Romanian Folk Dances*

met * zijn Bewerkingen voor harp en viool door Liesbeth Vreeburg

Een voorproefje kunt u hier horen: https://soundcloud.com/oneiros-ensemble of op http://liesbethvreeburg.nl/sounds/  Hier hoort u niet Mara Oosterbaan maar Johan Olof op de viool.

 

Liesbeth Vreeburg

Liesbeth Vreebugh is actief als soliste en als kamermusicus in diverse ensembles. Daarnaast is zij lid van Theatergroep Fien waarmee zij multi-disciplinaire producties ontwikkelt. Ze valt regelmatig in bij de Nederlandse orkesten, waaronder het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Noord-Nederlands Orkest, het Balletorkest en het Koninklijk Concertgebouworkest.

Mara Oosterbaan

Mara Oosterbaan is eerste violiste bij het Residentie Orkest en speelt daarnaast  in verschillende (kamermuziek)ensembles. Zij bespeelt een Pierre Hel die haar ter beschikking is gesteld door het Nationaal Muziekinstrumentenfonds.

Voor liefhebbers zal na dit concert om 14:00 in de hofboerderij een boekpresentatie van de nieuwste bundel van de dichter Joop Alleblas zijn. Het eerste exemplaar van de bundel "Jongens die niet kunnen wachten", zal rond 14.35 worden uitgereikt aan Renske van Kooij, directeur van Bibliotheek Westland. Verder zijn er optredens van de Hoekse Troubadour Petri Jacobs, de Westlandse streekdichter Marijke van Geest en de auteur zelf. Ceremoniemeester is Aart van den Berg, oprichter van theater In Feite.

_________________________________________________________

Het concert begint om 12.00 uur, de zaal gaat om 11.30 uur open en de entree bedraagt  € 7,50, inclusief koffie, thee of limonade.

Reserveren is niet mogelijk.

 

Koffieconcert 31 januari 2016

 

 

Vorig jaar gaf het Pedro Diaz trio een geweldig koffieconcert in de Hofboerderij. Dit seizoen zijn ze weer van de partij met een nieuw project.

Dit nieuwe project is een samenwerking van het trio bestaande uit Pedro Diaz (www.pedrodiazguitar.com), Emilio Parrilla (www.emilioparrilla.com, klarinet) en  Alessio Bruno (contrabas). Dit keer zouden ze worden aangevuld met Nadia Basurto, zang, helaas kan dit door prive-omstandigheden niet doorgaan.

Wat we gaan horen is de presentatie van hun nieuwe CD. Als het goed is hoort u al de eerste klanken en anders kan hieronder op het plaatje geklikt worden.

 

Zij zullen in ieder geval de volgende nummers spelen:

 1. Choro no1, Heitor Villa-Lobos
 2. Candombe, Maximo Diego Pujol
 3. Pacocca, Celso Machado
 4. sabor a mi, Alvaro Carrillo
 5. Foia noite, C. Jobim
 6. Viajera del rio, Manuel Yanez
 7. Schootisch Choro, Heitor Villa-Lobos
 8. Milonga, Cardoso

De ervaring en het charisma van deze musici zorgen voor een boeiende en leuke show.

Het concert begint om 12.00 uur, de zaal gaat om 11.30 uur open en de entree bedraagt  € 7,50 inclusief koffie, thee of limonade.

Reserveren is niet mogelijk.

Zomer stop

logo 

Na weer een geslaagd Westlands Open Podium met  twee mooie optredens van Hans Ruitenberg en Hans Scheuierman is het alweer tijd voor de zomerstop. 25 September zijn we er weer met een mooi concert met Franse nazomer muziek met harp en fluit.

Fijne zomer.

Westlands open podium 24 april 2016

logo 

Deze keer hebben we weer twee mooie optredens van ervaren musici. Mooie ontroerende liedjes van Hans Ruitenberg en gezellige bruiloftsmuziek met accordeon van Hans Scheuierman.

 

Hans Ruitenberg

Hans Ruitenberg (59) is een Haagse liedjeszanger en cabaretier. Hij schrijft al ruim 40 jaar zowel Nederlandstalige liedjes als Engelstalige liedjes. Op negen jaar zangles na, heeft Hans zichzelf alles aangeleerd. Zelf zegt hij dat hij waarschijnlijk wat zigeunerbloed in zich heeft. Dat hij desondanks bang is voor paarden, vindt hij wel opmerkelijk. De liedjes en teksten zijn geen dagelijkse, vrolijke kost. Hans meent dan ook dat het verstandig is dat het publiek beschikt over zakdoekjes.

U kunt Hans alvast beluisteren: http://www.hansruitenberg.blogspot.nl/

 

Hans Scheuierman

Hans Scheuierman is met de accordeon begonnen op zijn 10 jaar.
Hij heeft veel op bruiloften en partijen gespeeld met de band: Mama's Roccelli Boys Dit optreden doet hij samen met zijn broer Aad die de drumpartij zal spelen.

 _________________________________________________________

Het concert begint om 12.00 uur, de zaal gaat om 11.30 uur open en de entree bedraagt  € 2,50, inclusief koffie, thee of limonade.

Reserveren is niet mogelijk.

Westlands open podium 28 februari 2016

logo

Paula en Arno Bol zijn al vele jaren muzikale vrienden. Paula als sopraan en Arno op piano. Ze verzorgen regelmatig concerten binnen en buiten het Westland. Voor het zondagochtend concert op 28 februari hebben de muzikanten een programma gemaakt dat zich het best laat omschrijven als een muzikale reis van John Dowland tot Tom Waits. Op deze reis nemen zij Annie Smit en Max Többen mee, beide op klassiek gitaar. Ze hebben een vol programma:


Lesson for two Lutes – Anon.
Ballet uit Terpsichore – M. Praetorius
Enkele walsjes uit: Six Waltzes op. 44 van Fernando Sor
Een deel uit Souvenir de Russie op. 63 van F. Sor

Drink to me only with thine eyes- Anon.
Shall I come sweet love to thee- Thomas Champion
My love hath vowed – Thomas Champion
Delicate beauty- Henry Lawes
Sally Gardens- Irish Traditional

Rondo nr 3 la Chasse – M.Giuliani
Cuatro Piezas para Dos - G. Schwertberger
2 de deel uit de Sonate voor Guitar and Harpsichord – M.Ponce

Broken bicycles van Tom Waits,
Don't explain van Billie Holliday,
How Insensitive van Antonio Jobim,
Autumn leaves- J. Kosma
_________________________________________________________
Het concert begint om 12.00 uur, de zaal gaat om 11.30 uur open en de entree bedraagt € 2,50, inclusief koffie, thee of limonade.


Reserveren is niet mogelijk.

Het volgende concert is op 20 maart, met harp en viool.